avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de ajutor de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de ajutor de somaj?

Sunt in indemnizatia pentru cresterea copilului pana pe data de 7 noiembrie. Inainte de a naste am lucrat cu contract pe perioada determinata, acest contract s-a incheiat dupa ce am nascut. Am dreptul la ajutor de somaj? Eu sunt in cautarea unui loc de munca, am depus mai multe cv-uri, am fost si la interviu, insa tot nu am gasit de lucru.:(
Cel mai recent răspuns: petronela_gav , utilizator 15:46, 26 Octombrie 2011
1. In momentul in care a incetat CIM pe perioada determinata trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj si acum ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj.
2. Mergeti si acum la Agentia de Somaj poate mai exista o solutie.
contractul de munca a expirat pe 1 decembrie 2009, insa pe 7 noiembrie 2009 am nascut, si am intrat in concediu pentru cresterea copilului. De la agentia de somaj mi s-a spus ca pot sa fiu somer neindemnizat.
1. Acum da, puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca.
2 Daca va inscriati de la inceput la Agentia de Somaj (sau macar in termen de maximum 12 luni de la incetarea CIM) acum ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj.
Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc corinaradu corinaradu Buna ziua, Am lucrat in invatamant timp de 5 ani ca profesor suplinitor, deci am avut CM pe perioada determinata. Pe 12 aug 2011 am nascut, iat pe 31 aug ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc daria7 daria7 Buna seara, As dorii sa stiu daca pot beneficia de somaj după terminarea concediului de creștere copil de 2 ani. Am avut contract determinat de 1 an la ... (vezi toată discuția)
Refuz somaj exceptie legea nr 107/2004, art. 17 litera h ovidiu_ro ovidiu_ro Sotia mea a fost angajata incepand cu 1 Ianuarie 2009 si pana la 31 Decembrie 2009 in baza unui contract de munca pe perioada determinata de 1 an, contract ... (vezi toată discuția)