" Un client isi intreaba avocatul:
- Cat cereti pentru o consultatie?
- 3000 euro pentru trei intrebari.
- Nu este un pic cam scump?
- Ba da… Si care este a treia intrebare ?"
Fiul unui avocat termina cu succes facultatea de drept, iar tatal, mindru, se hotaraste sa se pensioneze si sa-i lase afacerea fiului. Il cheama in birou si-i arata un munte de dosare, mai vechi si mai noi:
- Iata, fiule, asta e munca mea. Eu nu mai am putere sa continui, asa ca te las pe tine.
Se pune baiatul pe treaba si cistiga proces dupa proces. Dupa 6 luni, ii zice tatalui:
- Tata, am reusit! Am rezolvat toate dosarele pe care mi le-ai lasat!
- Timpitule, nu trebuia sa faci asta! Tu de unde crezi ca am avut bani sa te tin in scoala?
La tribunal, judecatorul:
- Dvs sustineti ca atunci ati crezut ca portmoneul gasit va apartine?
- Portmoneul nu, dar bancnotele imi pareau foarte cunoscute...
Doi tineri avocati angajeaza, pentru noul lor cabinet privat, o tanara secretara.
Se hotarasc sa o initieze impreuna in tainele dreptului:
- Trebuie sa va aratam foarte clar care este diferenta dintre drept si nederept! zice unul.
- Foarte bine, zice celalalt, tu ii arati ce este drept...
Un avocat batran era pe patul de moarte.
Intr-o zi , i-a spus sotiei ca a nascocit o cale prin care sa-si poata lua toti banii agonisiti cu el in Rai.
I-a spus acesteia sa-i puna toti banii in pod, astfel incat sa-i poata lua cu el in drumul sau spre ceruri.
La cateva saptamani dupa moartea avocatului, sotia lui facea curatenie in pod, cand a vazut ca sacii cu bani erau tot acolo.
- Ce batran netrebnic , a exclamat ea. I-am spus ca trebuia sa punem banii in pivnita !
Avocat: Si unde a avut loc accidentul?
Martor: Pe la kilometrul 499.
A: Si unde se gaseste kilometrul 499?
M: Probabil intre kilometrii 498 si 500.
Avocat: Aceasta boala va afecteaza memoria?
Martor: Da.
A: In ce mod va afecteaza memoria?
M: Am uitat.
A: Ati uitat... Puteti sa ne dati un exemplu de ceea ce ati uitat?
Ion creste intr-un oras mic si-apoi se muta la Bucuresti pentru a urma facultatea de drept. Decide sa se mute inapoi in orasul natal si sa isi deschida propriul birou de avocatura, insa afacerile ii mergcam greu la inceput. Intr-o zi, vede un om apropiindu-se de usa biroului. Fiind primul sau client doreste sa ii faca impresie buna.
Cand acesta ajunge la usa, Ion ridica rapid receptorul telefonului si incepe, facandu-i semn cu mana sa intre:
− Nu. In nici un caz. Spune-le idiotilor ca nu ma voi opri pana nu primesc un miliard despagubire. Da. La tribunal am sedinta maine.
Spune-i procurorului general ca am timp sa ma intalnesc cu el numai saptamana viitoare candva.
Si continua asa pentru vreo cinci minute. Omul asteapta cu rabdare pana Ion termina. Acesta pune jos receptorul si se intoarce catre noul venit.
Imi pare rau ca v-am facut sa asteptati. Sunt foarte ocupat. Cu ce va pot ajuta?
Omul raspunde:
− Sunt de la Romtelecom. Am venit sa va instalez telefonul..
Un om isi duce crocodilul intr-un bar si-l intreba pe barman:
- Serviti si avocati?
- Bineinteles.
- Atunci o bere pentru mine si un avocat pentru crocodilul meu.
Un respectat avocat, iesind din tribunal pe drumul spre casa, isi aduce aminte ca e ziua fiicei sale. Opreste masina in fata unui magazin de jucarii si o intreaba pe vanzatoare:
- Cat costa papusa Barbie din vitrina?
Vanzatoarea ii raspunde:
- Care Barbie? Avem:
Barbie la gimnastica - 19,95 euro
Barbie jucand volei - 19,95 euro
Barbie la cumparaturi - 19,95 euro
Barbie la plaja - 19,95 euro
Barbie la dans - 19,95 euro
Barbie divortata - 265,95 euro
Avocatul, uimit, intreaba:
- Si de ce costa fiecare cate 19,95 euro, iar Barbie divortata costa 265,95 euro?
Vanzatoarea, cunoscandu-l ca un mare avocat ii raspunde:
- Cum asa, domnu' avocat, sa nu stiti? Pai "Barbie divortata" are si:
Masina lui Ken
Casa lui Ken
Iahtul lui Ken
Elicopterul lui Ken
Fabrica lui Ken...
Doi avocaţi intră într-un bar şi comandă nişte băuturi. Apoi îşi scot câte un sandviş din servietă şi încep să mănânce...
Barmanul îi vede şi îi atenţionează, pe fiecare:
- Vă rog să mă scuzaţi, dar în bar nu e permis să vă consumaţi propriul sandviş!
Cei doi s-au uitat unul la celălalt, au dat din umeri, au făcut schimb de sandvişuri şi au continuat să mănânce.
După o întâlnire la Mall cu o prietenă, o avocata vizitează un magazin de jucării, căutând un cadou pentru aniversarea fiicei sale. Îl întreabă pe vânzător:
- Cât costa păpușa Barbie?
Vânzătorul, recunoscând-o pe avocata îi răspunde:
- Depinde… Care Barbie? Avem: ”Barbie la gimnastică” – 99 lei, “Barbie jucând volei” - 99 lei, “Barbie la cumpărături” - 99 lei, “Barbie la plajă” - 99 lei, “Barbie la dans” - 99 lei, “Barbie divorțată” – 1.399 lei.
Uimită și ușor enervată, avocata întreabă:
- Dar de ce fiecare costă 99, iar “Barbie divorțată” atât de mult, este enorm!
Vânzătorul:
- Păi… “Barbie divorțată” are și “mașina lui Ken”, “casa lui Ken”, “iahtul lui Ken”, “elicopterul lui Ken”…