" Un client isi intreaba avocatul:
- Cat cereti pentru o consultatie?
- 3000 euro pentru trei intrebari.
- Nu este un pic cam scump?
- Ba da… Si care este a treia intrebare ?"
O masina accelereaza brusc pe autostrada, trece peste balustrada, ricoseaza dintr-un copac, cade de pe o stanca si la un moment dat, se opreste, in flacari.
Un avocat care a asistat la intreaga scena, alearga disperat catre locul accidentului si-l intreaba pe soferul care, miraculos, iesea nevatamat dintre fiarele contorsionate:
- Ce faci, domnule, esti beat?
- Bineinteles! Da' ce-ai crezut ca sunt cascador ?!...
- Atunci tine cartea mea de vizita!...
Un student la facultatea de drept, examen oral.
- Ce este frauda ?
- Ceea ce incercati dumneavoastra sa faceti cu mine!
- Explica-te!
- Conform codului penal: "Comite frauda acel ce profita de ignoranta altuia pentru a-l prejudicia"!
Un cuplu de avocati hotaraste sa-i petreaca vacanta in Caraibe, dar din motive de urgente de ultima ora la serviciu, sotia isi amana plecarea cu saptamana.
Cand sotul a ajuns la hotel, a decis sa-i scrie un mail sotiei dar a gresit o litera din adresa si mailul a fost trimis la alta adresa.
Mail-ul ajunge, din greseala, la o vaduva ce venise tocmai de la inmormantarea sotului.
Citeste mailul si lesina.
In mesaj scria:
- "Draga mea, am ajuns bine. Probabil te va surprinde sa primesti vesti de la mine pe aceasta cale, dar acum au calculator aici si poti trimite mesaje persoanelor dragi.
Doar ce-am ajuns si am verificat ca totul sa fie pregatit pentru venirea ta, vinerea viitoare.
Abia astept sa te vad si sper ca aceasta calatorie sa fie la fel de linistita, ca a mea. Nu-ti lua multe haine, ca aici e o caldura infernala."
Un avocat isi petrece vacanta in desert, dorind o experienta unica.
Pentru calatorie merge la un centru de inchirieri camile.
Proprietarul ii explica instructiunile de utilizare ale camilei:
- Ca sa mearga in viteza 1 lansezi comanda,,Uf", ca sa mearga in viteza 2 ii lansezi comanda ,,Uf-uf", ca sa mearga in viteza 3 ii lansezi comanda ,,Uf-uf-uf", iar ca sa se opreasca lansezi comanda ,,Amin", dupa care il pune sa semneze vreo ora diverse hartii si contracte, sa nu se trezeasca cu vreun proces pe cap la intoarcere, intelegand ocupatia clientului sau.
Avocatul pleaca prin desert... viteza1 , viteza 2, viteza 3 si incepe aventura...
La un moment dat vede o prapastie si revizuieste scurt ce isi amintea despre utilizarea camilei. Isi da seama ca nu isi aminteste comanda de franare, asa ca isi spune repede o rugaciune care se termina natural cu "Amin" si camila se opreste la marginea prapastiei.
Bucuros acesta exclama:
- ,,Uf" cat de aproape am fost....aaaaaaa
Moare un inginer şi ajunge la Porţile Raiului. Il caută Sfântul Petru prin catastife, prin hârtii, agende, caiete, da' nu-l găseşte defel, şi atunci îl trimite în Iad.
Nu trece multă vreme, şi inginerul, sătul de mizeriile specifice Iadului, se pune pe treabă şi începe să proiecteze diverse îmbunătăţiri.
Într-o bună zi, îl sună Dumnezeu pe Satana la telefon şi-l intreabă:
... ...
- Ei, şi cum mai e pe la voi, cum merg lucrurile pe acolo jos?
Îi răspunde dracul:
- Suntem pe cale să ne certificăm ISO 9000, 14000, 18000, 21000, avem un sistem de control de flux al cenuşii, aer condiţionat, cuptoare de smoală cu alimentare automată, closete cu drenaj prin infraroşii, programe de siguranță şi prevenire a accidentelor, scări rulante cu limitatoare automate de sarcină, echipament domestic pentru eficienţă energetică, reţele de comunicaţii cu fibră optică, programe de mentenanţă predictivă, sisteme de control field bus şi Hart, acces pe bază de amprente digitale, Wi-fi, iPod-uri, Internet la liber... Până şi eu am publicat prima versiune a paginii mele web. La care Dumnezeu tună prin telefon:
- Ceeeeeeee??? Vrei să spui că ţii cumva acolo la tine vreun inginer???
Scaraotchi, cu tupeu, îi raspunde:
- Da! Da' de ce întrebi?
- Aşa ceva nu se poate admite! Ce face un inginer în Iad? Locul lui nu este în Iad. Inginerii întotdeauna merg în Rai. Să mi-l trimiţi imediat, m-ai auzit?
- Nici să nu visezi aşa ceva, zice dracul. Inginerul va rămâne cu mine pentru eternitate.
- Trimite-mi-l imediat sau... TE DAU IN JUDECATÃ!
La care Satana începe să râda în hohote:
- Nu zău, chiar aşa? ªI... DE UNDE O SÃ SCOŢI TU UN AVOCAT?
Deviza avocatului: un om este nevinovat pana demonstreaza ca nu mai are bani...
- Spune, Popescule, mai locuieste la tine avocatul acela, care se ocupa de procesele tale?
- Da, dar acum locuiesc eu la el.
Care e asemanarea dintre OZN-uri si avocatii sinceri?
Lumea aude despre ei dar nu-i vede niciodata...
In timpul unui proces de divort, avocatul il intreaba pe barbat:
- E adevarat ca nu ati vorbit cu sotia dvs timp de patru ani?
- Da, e adevarat si asta pentru ca n-am vrut s-o intrerup.
- Daca ma gandesc la pozitia dvs, inseamna ca sunteti o persoana inteligenta...
- Domnule avocat, daca n-as fi sub juramant, v-as face acelasi compliment...
Domnule avocat! Cat credeti ca va dura toata sedinta asta?
- Pentru mine trei ore, pentru dumneata trei ani...