" Un client isi intreaba avocatul:
- Cat cereti pentru o consultatie?
- 3000 euro pentru trei intrebari.
- Nu este un pic cam scump?
- Ba da… Si care este a treia intrebare ?"
Avocatul:
- Doctore, înainte să faci autopsia, ai căutat să vezi dacă mai avea puls ?
Martorul:
- Nu.
Avocatul:
- Ai controlat tensiunea ?
Martorul:
- Nu.
Avocatul:
- Ai verificat dacă mai respiră ?
Martorul:
- Nu.
Avocatul:
- Deci e posibil ca pacientul să fi fost încă viu, atunci când ai început autopsia ?
Martorul:
- Nu.
Avocatul:
- Cum poţi fi sigur, doctore ?
Martorul:
- Pentru că, pe o tăviţă, pe biroul meu, stătea creierul lui.
Avocatul:
- Înţeleg, dar nu ar fi putut totuşi ca pacientul să fie viu, în ciuda acestui lucru ?
Martorul:
- Ba da, e posibil să fi fost viu şi să practice avocatura !
Nota. Din cartea cu bancuri a lui Florentin Smarandache.
Pledoaria unui avocat într-un caz de sex cu minori.
Stimata instanta. Inculpatul juca golf. Când a mers la prima gaură, a luat crosa cu numărul 5 şi, când să lovească mingea, a auzit o voce care îi spunea să lovească cu crosa numărul 9. Inculpatul s-a uitat în jur şi nu a văzut pe nimeni, dar, totuşi, a luat crosa numărul 9 şi a punctat.
Inculpatul s-a îndreptat spre următoarea gaură şi a luat crosa cu numărul 7, dar a auzit iar o voce care îi spunea să folosească crosa cu numărul 2. S-a uitat în jur şi a văzut o broască. Aceasta se uita ciudat la inculpat şi inculpatul i s-a adresat:
-Tu mi-ai spus ce crose să folosesc ?.
Broasca i-a confirmat şi a plusat, spunându-i că îi poate îndeplini o dorinţă, oricare ar fi aceasta. Inculpatul şi-a dorit, cum ne dorim toţi, să fie un om foarte bogat. Devenind un om foarte bogat, s-a dus la Las Vegas cu broasca, drept recompensă. Când au ajuns la camera de hotel, broasca i-a spus inculpatului să o sărute şi inculpatul a sărutat-o. Broasca s-a transformat într-o tipă de 16 ani super. Şi aşa, domnule judecător, a ajuns minora la inculpat în cameră. #-o
Toţi avocaţii din lume au memorie fotografică. Dar nu toţi avocaţii au film.
Judecatorul:
- Acuzat, recunoaşte că ai furat !
Inculpatul:
- Imposibil ! Pledoaria avocatului meu m-a convis că nu am furat.
Un om de afaceri, implicat într-un proces lung şi costisitor, primeşte un fax de la avocatul său:
-Procesul s-a încheiat. Adevărul a ieşit învingător până la urmă !
Imediat, avocatul primeşte răspunsul:
-Nu te lăsa bătut. Fă recurs !