avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

desfacerea contractului de munca disciplinar duce si la pierderea dreptului de a primi salariul pe ultima luna lucrata si la lichidarea celorlalte drepturi, de ex.concediul de odihna daca nu mi-a fost acordat pe anul in curs, plata orelor suplimentare si pentru zilele(in care am lucrat) declarate de lege ca fiind libere(a doua zi de Paste, 1 mai, ziua de rusalli, 15 august etc).Care sunt consecintele desfacerii contractului de munca, disciplinar ,in afara de concediere
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 28 August 2011
La desfacerea contract de munca Nu benificezi de somaj , toate drepturile banesti le primesti iar concediu legal se calculeaza de la 1 ian. pina la inceterea activitati Consecinte pot aparea la noul loc de munca pe viitor ca ti-a desfacut contractul de munca din cauza disciplini de munca
ioan-s a scris:

desfacerea contractului de munca disciplinar duce si la pierderea dreptului de a primi salariul pe ultima luna lucrata si la lichidarea celorlalte drepturi, de ex.concediul de odihna daca nu mi-a fost acordat pe anul in curs, plata orelor suplimentare si pentru zilele(in care am lucrat) declarate de lege ca fiind libere(a doua zi de Paste, 1 mai, ziua de rusalli, 15 august etc).Care sunt consecintele desfacerii contractului de munca, disciplinar ,in afara de concediere

In afara de incetarea raportului de munca, un alt efect negativ pe care-l are aceasta concediere este faptul ca nu puteti beneficia de somaj , in rest beneficiati de toate drepturile prevazute de lege (plata salariului pana la data incetarii c.i.m., plata CO neefectuat la data incetarii c.i.m., plata orelor suplimentare etc.).

In cazul in care angajatorul va refuza sa achite aceste drepturi puteti sesiza ITM-ul si/sau sa promovati o actiune in instanta impotriva acestuia ..actiunea se va depune la Tri bunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abateri de la sarcini de servici broma broma Buna ziua 1.Daca se constata ca salariatul nu si-a indeplinit sarcinile de servici ,poate fi sanctionat si ulterior desfacere contarctului de munca.In ce baza ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea preavizului. Mircic Mircic Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ... (vezi toată discuția)