avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daune accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daune accident rutier

Buna ziua,
In urma cu 2 saptamani am suferit un accident rutier teribil, eu fiind pasager in partea dreapta.
Urmarile sunt destul de serioase, multiple traume la membre si cap, insa cel mai grav e mana stanga ,a fost sfasiata complet...la prima vedere medicii nici nu puneau problema sudurii, direct amputare...insa cu foarte mult noroc am fost transferat in alt oras si acolo totul s-a pus la locul lui.
Atat biceps`ul cat si triceps`ul a fost rupt, la fel si osul ce face legatura intre cot si umar(humerus), cativa nervi si tendoane.
Medicii spun ca sunt sanse de recuperare, problema va fi un nerv care creste 1mm/zi, acesta are rolul de a intinde palma si degetele.
Problema cu care ma confrunt acum si la care caut ajutor e legata de daune.
Vinovatul doreste sa facem o intelegere prin notariat, prin care el se ofera sa-mi plateasca o suma de bani sa nu se ajunga la proces.
La stabilirea sumei as vrea sa iau in calcul TOT: cheltuieli suferite pana acu, incapacitatea de a munci timp de 1 an jumatate(cam atat ar putea dura refacerea), mama mea va ramane sa ma ingrijeasca in primele 4 luni, la fel si ea nu va mai lucra,apoi cheltuieli pe parcurs, eventual o alta interventie chirurgicala, reconstructie plastica,terapie etc.
Suma la care se ajunge depaseste 20000 euro usor, nu inerc sa fac o avere din asta, vreau doar sa fiu persoana care eram inainte, am doar 22 ani, am toata viata inainte.
Problema e ca daca inchei o intelegere la notar, pe viitor nu mai pot cere nimic, ma gandeam sa pun o clauza, in cazul in care nu ma recuperez asa cum mi s`a spus, sa raman cu infirmitate, sa primesc lunar o anumita suma.Este posibil?
Daca cineva a mai trecut sau a intalnit situatii asemanatoare va rog sa-mi spuneti suma despagubita, alte proceduri, eventual costuri de recuperare, terapi, clinici etc.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: lupul905 , utilizator 14:00, 30 August 2011
Incheierea unei intelegeri este de dorit fata de un proces lung si costisitor. Ar trebui ca pe langa despagubirile pe care doar dvs le puteti evalua sa va incheie si o polita de asigurare (asigurare de viata) pana la refacerea totala.
Salut.
Se poate incheia o coventie printr-un cabinet Notarial, insa asigura-te ca vei primi acea suma de bani, eventual sa o primesti in momentul incheierii acelei conventii. Cat despre a doua clauza privind cazul in care vei ramane cu o invaliditate,eu cred ca se poate stipula cerinta ta de mai sus.
In orice caz ai grija ca acea tranzactie sa o inchei in decursul a 60 de zile, pentru ca dupa aceea nu maipoti depune niic macar plangere impotriva lui. Daca anticipezi ca va dura maimult incheierea acelei tranzatii o varianta ar fi sa depui plangere penala impotriva lui iar dupa incheierea tranzatiei sa o retragi. Insanatosire rapida !
Dupa doar doua saptamini de la accident gandesc ca e dificil sa cunoasteti toate aspectele evolutiei starii de sanatate si, va cam grabiti sa solutionati cazul si sa primiti o anume suma de bani.
1. In primul rand, cu actele medicale pe care le aveti, e bine sa va adresati Institutului de medicina legala pentru a intra in posesia unui certificat medico-legal, cu posibilitatea prelungirii nr. de zile ingrijiri medicale, daca va fi cazul;
2. sa formulati o plangere penala in termen de 2 luni de la data accidentului;
3. sa verificati asigruarea RCA;
4. Sa asteptati "conturul" anchetei penale si apoi veti decide daca va retrageti plangerea sau nu.

Intre timp, cunoasteti si invinuitul.......
Problema e foarte serioasa, vinovatul conducea cu permisul de conducere suspendat si cu o alcoolemie de 1,30.
Tine foarte mult sa nu fac plangere penala, urmeaza la randul lui sa urmeze o cariera in Drept, iar cu un cazier patat nu cred ca va fi posibil.
Doreste sa rezolvam totul in cel mai scurt timp, pt ca politia insista deja foarte mult pe declaratii, martori si ii e frica de un proces.
Privind suma despagubita, intr-adevar nu stiut daca e sau nu sufiecienta pt a ma recupera, dar trebuie sa-i dau un raspuns cat mai curand posibil.

Desigur, niciodata nu e bine sa te grabesti, mai ales ca din cursul cercetarilor efectuate in cauza poate rezulta si o culpa comuna, cu ar fi aceea ca pasagerul din dreapta nu avea centura de siguranta pusa......,
Incoveninentul inculpatului pentru ca aici se va ajunge va fi ca va ramane cu cazier sau de ce nu amenda administrativa, insa exista si pentru acesta o raza de soare,nu mai plateste cei 20 de mii din buzunar ci va plati asigurarea pentru el.
Daca a provocat un accident in stare de ebrietate si cu permisul suspendat.......rezulta ca pe langa vatamare corporala din culpa va mai fi cercetat si pentru altceva.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
ContSters213050, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier mortal in franta teiu teiu In urma unui accident mortal in Franta, tatal meu a decedat, iar bunica in stare grava a fost internata la spital in Franta. Masina distrusa aproape in ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie bukinst bukinst Intr-un litigiu privind functionarii publici /Legea 188/199( ]n anul 2008 functionarii publici dintr/o primarie au solicitat si primit prin sentinta primele de ... (vezi toată discuția)
In cazul alcoolemiei rca-ul dupa ce a despagubit, se poate intoarce impotriva mea? exclusivcip exclusivcip In august 2010 am savarsit un accident de circulatie avand alcoolemia in sange de 0.78 prima proba si 1.30 a doua proba.Asigurarea RCA a despagubit cealalta ... (vezi toată discuția)