avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... absolventii facultatii de drept
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

absolventii facultatii de drept

ce materii pot preda absolventii facultatii de drept in invatamantul liceal si universitar?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 11:25, 29 August 2011
cultura civica si pe la liceele cu profil economic, ceva legat de relatiile comerciale
in inv. universitar, tot ce tine de stiintele dreptului
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
elena138, utilizator
multumesc pt raspuns..deja regret facultatea asta, si mai am 2 ani...vroiam ofiter de politie, insa cu noile reglementari, s-a-nchis robinetul...doar absolventii academiei de politie vor putea ajunge...n-am intalnit in viata mea atata prostie cum e in tara asta......
Buna ziua,
In primul rand ar fi trebuit ca in cursul facultatii sa va fi inscris la cursurile de D.P.P.D, cursuri care din cate stiu se platesc....iar in urma carora veti putea obtine certificatul de atestare profesionala modulul 1, care va da posibilitatea sa va inscrieti la titularizare in luna sep. a fiecarui an, in vederea ocuparii unui post vacant in invatamantul gimnazial sau liceal.
-La gimnaziu puteti opta pentru catedra de socio-umane (avand posibilitatea de a preda cultura civica)
-La liceu -tot pentru socio-umane (avand posibilitatea de a preda educatie antrep., sociologie, etc...a se vedea www.edu.ro >>grila completa)
Cat despre posibilitatea de a preda in universitati aici lucrurile stau altfel si sunt multe de spus, pentru inceput ar trebui sa va inscrieti, dupa facultate la un program de masterat, in decursul caruia sa va inscrieti la cursurile D.P.P.D pentru a obtine modulul 2....abia de aici putem vorbi de preparator-universitar, iar pentru a progresa in domeniu, trebuie sa progresezi si sa sustii examene organizate la nivel national de catre ministerul educatiei...
Actualmente, din proprie experienta , va spun ca este destul de dificil, nu va descurajez, insa eu am trecut prin toate aceste etape fiind si doctorand, in cadrul Academiei de pol. si abia acum am reusit sa devin asistent universitar...iar motivatia financiara nu este nici pe departe una pe masura perseverentei si a stradaniei mele...
Va doresc mult noroc....
Toate bune!
Stimate domn, a intrebat CE poate, nu CUM poate. Se poate recupera ceea ce nu a facut, important este sa vrea!
multumesc....prin urmare daca mai am 2 ani pana la absolvire, pot sa optez pt certificatul de atestare profesionala modul 1 ....apoi in cadrul masterului pt modul 2...voi lua sfaturile in considerare

Alte discuții în legătură

Profesor daca am terminat facultatea de drept Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Am terminat Facultatea de Drept iar ulterior am urmat cursurile Modulului Pedagogic I, pt clasele V - VIII. Ulterior acestora am urmat si ... (vezi toată discuția)
Plata salariu studii superioare user280 user280 Buna ziua. Lucrez ca informatician la un liceu din Romania (8 ore pe zi si NU PREDAU). Am terminat liceul de informatica si facultatea de turism. Ma ... (vezi toată discuția)
Studii terminate la ush - angajare in invatamant bianchita bianchita Am terminat Facultatea de management financiar contabil,specializarea contabilitate si informatica de gestiune din cadrul univ.Spiru Haret,Bucuresti,zi,studii ... (vezi toată discuția)