avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu uzufruct,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu uzufruct,

Buna ziua, spuneti-mi, va rog daca contractul de vanzare cumparare cu uzufruct se poate anula. Si daca raspunsul este afirmativ, in ce conditii?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:56, 28 August 2011
Vreti un adevarat curs de drept :rtfm:

Contractul poate fi nul (lovit de nulitate absoluta), anulabil (pentru cauze de nulitate relativa) sau poate fi rezolvit (desfiintat retroactiv) ca sanctiune pentru neindeplinirea obligatiilor asumate de una dintre parti.

Ce doriti de fapt sa aflati?

Multumesc pentru raspuns. O vecina a incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct, in contract este mentionat ca i s-a platit 15000 euro, in realitate 0 lei, tin sa mentionez ca vecina a fost internata de mai multe ori la spitalul de psihatrie, Vazand ca nu isi primeste banii promisi ,cu toate ca in contract s-a specificat suma, a povestit vecinilor ce act a incheiat cu cei doi soti. Ne gandim sa o ajutam cumva, daca ar exista vreo posibilitate.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
eugenya, utilizator
adica vreti sa spuneti ca nu a primit niciun ban? banii se vireaza ori in cont ori se dau in fata notarului in momentul semnarii contractului. se poate cere anularea contractului pe cale civila in instanta. sau se poate depune la politie plangere penala pt inselaciune.
Nu i s-a dat bietei femei nici un ban,iar in fata notarului au prostit-o sa spuna ca aprimit banii, dar in realitate NU. Cum poate dovedii ca nu a primit banii, daca cei doi soti sustin ca i-au dat? Contractul a fost incheiat acum 30 de zile, si biata femeia a asteptat ca ii vor aduce banii. Fiind contract de vanzare cumparare poate fi anulat?
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
eugenya, utilizator
daca a spus ca a primit banii in fata notarului e grav. poate doar plangere penala sa depuna la politie pt inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu apartamentul narcis-andrei narcis-andrei Vecina mea de 85 ani a facut act de VC - viager pe apartamentul ei de 2 camere, la o familie. Ea nu are nici o alta ruda, toti i-au decedat. In act se ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau contract de întreținere? vreau să investesc în apartamentul bunicii mele Alexandra11997 Alexandra11997 Buna ziua ! Bunica mea are 83 de ani , are un apartament in care nu se poate locui si eu am fost de acord sa il fac locuibil , dar sa fie al meu . (Sa nu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract pe motivul erorii obstacol marius2474 marius2474 In vara anului 2008 am negociat cu parintii prietenei mele constructia unei case care era deja inceputa. Acestia spuneau ca aceasta casa este pt prietena mea ... (vezi toată discuția)