avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati mai mari decat suma restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati mai mari decat suma restanta

buna ziua am si eu o nelamurile in legatura cu asociatia de proprietari am o suma restanta la intretinere de 876 ron iar penalitati de 900 ron . este posibil asa ceva? iar explicatia celor de la asociatie este ca mai aveam din urma. sa nu mai zic ca aceste restante de 876 ron le am pentru lunile mai, iunie iulie august la o garsoniera de 27 mp in care locuiesc singura. ceea ce mi se pare enorm in conditiile in care nu consum mai mult de 3-4 mc de apa.
intrebarea mea este unde pot cere un expert care sa imi calculeze si mie exact ce am de platit nu aceste sume fantastice. adica unde pot face o reclamatie sa vina un expert sa faca un control administratorei?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:19, 2 Septembrie 2011
Inainte de a solicita implicare unui expert care oricum va obliga la un efort financiar substantial echivalent acoperirii contravalorii expertiza contabila,aveti dreptul in temeiul art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 sa fiti informat despre toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si la cerere sa vi se prezinte orice document justificativ al acesteia
Totodata,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata a intretinerii,aveti dreptul sa formulati contestatie,la care presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda in 7 zile
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
ynocentta, utilizator
da dar daca ii cer explicatii administratorei imi pune o gramada de hartii in brate care calculate au logica dar nu am cum sa platesc 876 intretinere si 900 penalitati nu cred ca este posibil in primul randa ca penalitatile sa fie de 100% de aceea eu intreb cum si unde pot cere un expert sau un control ?
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
criss17, utilizator
Conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007-NORMELE DE APLICARE A LEGII 230/2007 aveti dreptul ca in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata sa faceti contestatie adresata presedintelui asociatiei de proprietari si sa vi se dea copie de pe fisa contabila a apartamentului dvs.Nu are cum pe timp de vara o intretinere sa fie in jur de 260 ron doar daca nu s-a stabilit sa se stranga fond de reparatii pentru acoperis sau alte lucrari de valoare mai mare.Este posibil sa aveti o restanta pe o perioada mai mare....De ce nu depuneti adresa catre asociatie si sa primiti raspunsul presedintelui omitetului executiv si al comisiei de cenzori?
In temeiul art 55 din L nr 230/2007
Consiliile locale,cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene,respectiv al Consiliului Genearal al Municipiului Bucuresti,exercita controlul asupra activitatii financiar contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membrii ai asociatiei de proprietari
multumesc frumos pt raspunsuri.
voi merge la primarie/consiliul local sa cer o expertiza contabila un control ceva pentru ca la presesdintele asociatiei nu pot face reclamatie si nici la cenzori pentru ca sunt prietenii administratorei deci... ramane sa apelez tot la primarie

Alte discuții în legătură

Penalizare adridalma adridalma Buna ziua! am 375 lei intretinere(restanta + ultima luna) si imi apare deodata si 260 lei penalizari, cu specificatia ca sunt calculate pe ultimul an de zile ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)