avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati mai mari decat suma restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati mai mari decat suma restanta

buna ziua am si eu o nelamurile in legatura cu asociatia de proprietari am o suma restanta la intretinere de 876 ron iar penalitati de 900 ron . este posibil asa ceva? iar explicatia celor de la asociatie este ca mai aveam din urma. sa nu mai zic ca aceste restante de 876 ron le am pentru lunile mai, iunie iulie august la o garsoniera de 27 mp in care locuiesc singura. ceea ce mi se pare enorm in conditiile in care nu consum mai mult de 3-4 mc de apa.
intrebarea mea este unde pot cere un expert care sa imi calculeze si mie exact ce am de platit nu aceste sume fantastice. adica unde pot face o reclamatie sa vina un expert sa faca un control administratorei?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:19, 2 Septembrie 2011
@criss17
Da' ceva penalizari tot trebuie sa platiti, nu? Sau aia de la primarie v-au absolvit de toate penalizarile?
@carol_lorac,
Este clar ca intotdeauna suma rezultata din calculul penalizarilor nu trebuie sa depaseasca suma la care s-a facut calculul.
Desi acest subiect l-am mai discutat, cu exemple, cu calcule - in mod sigur aceasta discutie va trebui reluata de fiecare data cand un user vine cu un topic ca cel din titlu - penalitati mai mari decat suma restanta.
La un moment dat m-am gandit sa propun celor care administreaza acest util forum ideea de a se putea apela la o filtrare a discutiilor din forum - pe teme de interes. Deci vreau sa stiu ce s-a mai discutat despre penalitati. Bun, ar trebui sa am acces la baza de articole din forum si sa filtrez ceea ce ma intereseaza (eventual sa pot descarca in calculator ce ma intereseaza)...
.............................
Pentru @criss17 si nu numai:
- proprietarii trebuie sa cunoasca legislatia specifica in baza careea functioneaza o asociatie de proprietari - desigur, asa la modul general;
- trebuie sa stiti ce drepturi si indatoriri are un membru/nemembru al as. prop;
- trebuie sa aveti cunostinta de prev. Statutului in baza caruia functionati, sa stiti reguli, regulamente, hotarari interne ale as. prop. din care faceti parte;

Cu aceste minime cunostinte puteti ”ataca” orice decizie luata de onor as. prop. - asa din punctul de vedere al unui proprietar, poate membru al as. proprietari.
Daca aveti disponibilitati, puteti sa va implicati mai mult in activitatea as. prop. si in mod sigur vecinii va vor propune sa faceti parte din conducerea as. prop.
Ei, in aceste conditii si in plus cu ”cele cunostinte” pe langa biroul de la primarie, treburile se vor schimba radical si poate in viitor, la asociatia din care faceti parte nu vom mai auzi ca penalitatile calculate sunt mai mari decat suma restanta. Oricum, in raspunsurile de mai sus s-au incercat cateva explicatii privind aceasta posibilitate...
Unii dintre noi suntem foarte curiosi despre ce nereguli s-au gasit la as. dvs.,
in urma sesizarii mele au efectual un control la asocitia de proprietari unde nu a iesit deloc bine deoarece calculele nu erau deloc corecte!”

Adica, mai pe romaneste, de fapt ce nereguli s-au gasit, sa stim si noi cum sa ne-aparam pe aici...
Adam Grecu a scris:

@carol_lorac,
Este clar ca intotdeauna suma rezultata din calculul penalizarilor nu trebuie sa depaseasca suma la care s-a facut calculul.

aveti dreptate ... este foarte clar

drept urmare a claritatii acestui lucru, dintr-o ciudata greseala, a aparut acest topic ....

intrebare retorica ... OARE DE CE ? :-/:foottap:
Pentru ca oamenii vad pe lista in coloana de penalizari o suma care este mai mare decat cota de intretinere curenta ...........si nestiind cum se calculeaza penalitatile..... si stiind ei ca penalizarile nu pot fi mai mari decat cota....fac confuzie intre cota curenta si penalizarile care de fapt sunt calculate la restante si in timp de luni de zile de neplata.

Iata de ce!
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare adridalma adridalma Buna ziua! am 375 lei intretinere(restanta + ultima luna) si imi apare deodata si 260 lei penalizari, cu specificatia ca sunt calculate pe ultimul an de zile ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)