avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati mai mari decat suma restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati mai mari decat suma restanta

buna ziua am si eu o nelamurile in legatura cu asociatia de proprietari am o suma restanta la intretinere de 876 ron iar penalitati de 900 ron . este posibil asa ceva? iar explicatia celor de la asociatie este ca mai aveam din urma. sa nu mai zic ca aceste restante de 876 ron le am pentru lunile mai, iunie iulie august la o garsoniera de 27 mp in care locuiesc singura. ceea ce mi se pare enorm in conditiile in care nu consum mai mult de 3-4 mc de apa.
intrebarea mea este unde pot cere un expert care sa imi calculeze si mie exact ce am de platit nu aceste sume fantastice. adica unde pot face o reclamatie sa vina un expert sa faca un control administratorei?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:19, 2 Septembrie 2011
De ce ati asteptat aproape un an sa va elucidati restantele.
Inteleg ca persoana care calculeaza listele v -a pus la dispozitie actele.
Nici asa nu intelegeti.
Da, e posibil sa aveti o asemenea suma la penalizari, daca nu le-ati platit niciodata pe cele din trecut. Deci penalizarile nu sunt referitoare la restantele pe care le aveti acum, ci calculate la toate restantele din urma.

E bine sa cereti administratorei sa va scrie pe hartie din ce se compune fiecare suma din lunile de care ziceti ca aveti restante. Poate va dumiriti.

Pretentia dv. ca sa vina cineva sa faca o expertiza contabila este prea mare pentru ca pe de-o parte trebuie sa va lamuriti despre sumele pe care le aveti de plata si pe de alta parte pentru costul foarte mare pe care oricum dv. nu-l puteti sustine.
doamna "MARIANA APOSTOL" mai iunie iulie august sunt 4 luni nu un an , nu doamna nu mi-a pus la dispozitie nici un act ci doar a balamjit pe acolo pe o hartie ce si cum si repet in luna mai cand am platit ultima data ajunsesem la 0.
Ati ajuns la 0 cu cotele restante, dar penalizarile pentru acele restante le-ati platit?
Poate vi le-a calculat acum, poate nu s-au calculat in fiecare luna, in trecut.

Daca nu sunteti atenta ce "balmajeste" administratora acolo si nu incercati sa intelegeti in conversatia cu ea, nu veti putea explica nimanui ce vi de intampla si nu veti putea sa va faceti inteleasa, necum ajutata.
@criss17
Solicitati administratorului sa va prezinte registrul pentru evidenta fondului de penalizari, din care ar trebui sa rezulte foarte exact modul de calcul al penalizarilor pe fiecare luna. Totodata din registru veti vedea si daca aveti penalizari pe care ati refuzat sa le achitati , datorate unor restante platite la un moment dat.

Alte discuții în legătură

Penalizare adridalma adridalma Buna ziua! am 375 lei intretinere(restanta + ultima luna) si imi apare deodata si 260 lei penalizari, cu specificatia ca sunt calculate pe ultimul an de zile ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)