Buna seara.
Pentru prima problema sper sa existe o solutie, insa nu as putea sa va spun cu certitudine ca exista o cale de reusita 97% deaceea o sa ma abtin. In orice caz, banca nu va gasi mila fata de dumneavoastra si nici nu va putea obliga pe ex. concubinul dv la plata partiala a creditului. Acest lucru trebuie obtinut tot pe cale judecatoreasca.
Pentru a 2-a problema va puteti adresa instantei de judecata privind incredintarea minorului. Instanta din oficiu va dispune si asupra pensiei de intretinere. In privinta numelui acesta se schimba pe cale administrativa, insa puteti incerca ca un capat de cerere distinc si solicitarea acestui lucru.
Legat de creditul pentru masina : ati scos banii din banca si ati cumparat masina, care, ulterior a fost inregistrata pe numele fostului partener, sau creditul este pe numele partenerului? Masina se considera bun comun, si puteti dovedi ca creditele au fost achizitonate pentru dobandirea unor bunuri comune in folosul ambilor parteneri.Trebuie sa solicitati impartirea bunurilor, si creditul, a fost un bun, si l-ati folosit pentru dobandirea altor bunuri.
Legat de copil, trebuie sa introduceti actiune pentru incredintarea minorului si stabilirea pensiei alimentare. Pe cale administrativa, cu acordul tatalui, ii puteti adauga si numele dv, insa nu ii puteti schimba numele.
Va multumesc pentru ajutor!
Au fost 2 credite pentru achizitinarea masinii: unul pe numele meu si unul pe numele lui. Creditul meu pentru masina este un credit de nevoi personale. Singura dovada este ca am extrase de cont cu plata creditelor de catre fostul partener.
Legat de numele copilului, avand in vedere situatia, mama nu are vreun drept in plus in a-si numi copilul cu numele ei?
Ii puteti schimba numele doar daca va casatoriti, iar sotul doreste sa il adopte, numai daca fostul partener isi da consimtamantul.
Chiar daca exista principiul ocrotirii mamei si copilului, tocmai acest principiu este des incalcat de catre cei ce au atributii in respectarea acestuia.
Situatia in care va aflati este destul de delicata, de aceea eu va sugerez sa va adresati unui mediator si sa incercati cu ajutorul acestuia sa ajungeti la solutii avantajoase pentru toti trei. Probabil ca atitudinea de acum a fostului dumneavoastra partener (tatal copilului) pare un obstacol de netrecut, dar aceasta se poate imbunatatii, daca va asezati la masa dialogului si a negocierii, cu ajutorul unui mediator profesionist. In privinta custodiei copilului, nu veti putea ocoli instanta de judecata, dar altfel vor sta lucrurile daca veti prezenta instantei un acord de mediere in aceasta privinta. In ce priveste preluarea creditului de catre fostul partener, asa cum doriti dumneavoastra, chiar si in cazul unui acord intre parti, va trebuie acordul bancii, care este destul de putin receptiva la astfel de solicitari. Dar eu zic sa nu dezarmati, exista si alte solutii la aceasta problema. Inainte de a lua o decizie informati-va cat mai bine, la mediator informarea si consilierea este gratuita. Puteti gasi un mediator autorizat pe site-ul www.cmediere.ro.
Sa auzim de bine!