avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Stabilire sediu social societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Stabilire sediu social societate comerciala

Buna ziua! As dori sa aflu daca se poate ca intr-un imobil compus din 3 camere, in care exista stabilite doua sedii sociale si un sediu secundar pentru 3 firme, se mai poate aduce o firma noua care sa aiba asociat comun cu firma care are declarat sediu secundar (punct de lucru) in acel imobil. Nedumerirea mea consta in faptul ca una din firme are declarat sediu secundar, daca ar fi avut sediu social, atunci cu siguranta ca in acel imobil nu s-ar fi putut constitui inca o societate comerciala. Dar asa ... cu sediu secundar ... sint nedumerit.
Va multumesc anticipat!
Augustin
Cel mai recent răspuns: augustin2000 , utilizator 14:45, 6 Septembrie 2011
Din pacate nu se poate, fiecare sediu fie el principal sau secundar ii este alocata o camera din spatiu.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
ContSters213050, utilizator
Multumesc mult!
Astazi am avut ceva treaba la Registrul Comertului de pe linga Tribunalul Bucuresti. Am intrebat referentul la care am depus dosarul cum vede aceasta situatie (cea referitoare la sediul social). Raspunsul a fost acela ca legea nu face referire la sedii secundare (puncte de lucru) ci numai la sedii sociale. Cu alte cuvinte, ca si caz concret, intr-un apartament cu 3 camere nu pot fii decit 3 sedii sociale, dar sedii secundare pot fi mai multe. Cel putin asta este viziunea celor de la Bucuresti. Din pacate, in practica intilnita la Registrele Comertului din teritoriu, am constatat ca ele se guverneaza dupa legi proprii care au ca scop ingreunarea solutionarii unei situatii aparent simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Gazduire sedii sociale liviu.v liviu.v Salutare . Sunt interesat de idee Gazduirii de Sedii Sociale intr-un singur spatiu dar stiam ca nu se pot infiinta mai multe firme intr-un singur spatiu ... (vezi toată discuția)
Tip de activitãți realizate în afara sediului social și al sediilor secundare kuerten kuerten Bună ziua, Am o firmă care are în statut: Activități desfășurate în afara sediului social și a sediilor secundare. Ce implică ... (vezi toată discuția)