avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenitor

buna ziua,
parintii mei sunt despartiti de mai mult timp, tata recasatorindu-se acum vreo 8-10 ani cu altcineva.acum 1 luna de zile tatal meu a decedat.precizez ca eu sunt inca in scoala.am dreptul la pensie de urmas? cat din pensia tatalui?am dreptul la mostenire de pe urma lui? precizez ca tata a locuit in casa sotiei sale pana cand a decedat.Casa era o mostenire a acesteia inainte de casatorie la care tata a venit cu imbunatatiri in momentul casatoriei. cat tim de la decesul tatalui pot deschide succesiunea si ce drepturi am?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: badryana , utilizator 15:22, 30 August 2011
Puteti primi pensie de urmas cat timp sunteti in continuare de studii, cel mai tarziu pana la implinirea varstei de 26 de ani. Pensia se calculeaza in functie de varsta tatalui si de perioada sa de contributie la sistem.
Aveti dreptul la mostenirea ramasa dupa tatal dumneavoastra ... data fiind situatia e indicat sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni de la deces.
Nu sunteti indreptatit la casa, aceasta apartine sotiei tatalui d-voastra, insa puteti obtine o cota din echivalentul imbunatatirilor aduse imobilului in care a locuit.
ajutati-ma si pe mine cu temeiul legal.tata a lucrat in MAPN si era iesit la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am eu, tatăl meu vânzându-și proprietatea? valenovaly valenovaly Bună ziua, am și eu o mare nelămurire. Mama și tatăl meu s-au despărțit în anul 2011 după o căsnicie de 17 ani, au divorțat dar mama nu a făcut ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas gamineea gamineea Buna seara! Am 23 de ani si beneficiez de pensie militara de urmas in urma decesului tatalui meu.Beneficiez de aceasta pensie pana la varsta de 26 de ani daca ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dodorel62 dodorel62 Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei . Tata a fost ... (vezi toată discuția)