avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren+casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren+casa

sunt proprietara unui teren +casa de locuit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei ca urmare a mostenirii de la parintii nostri. Am facut iesirea din indiviziune pentru casa si terenul din jurul casei, s-au stabilit cotele si am solicitat la OCPI intabularea. OCPI ne-a respins dosarul pentru intabulare intrucat ne solicita declaratii notariale de la fiecare cu privire la confirmarea cotelor pentru terenul pe care este construita casa (terenul de sub casa). OCPI ne-a recomandat sa facem o actiune la instanta de iesire din indiviziune pentru terenul de sub casa. Problema cu care ma confrunt este ca la momentul iesirii din indiviziune a mostenirii am fost de acord toti fratii insa acum au aparut neintelegeri intre noi. Ce se poate face in astfel de situatie? se poate formula o actiune in instanta in acest sens??
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 16:44, 29 August 2011
buna ziua,

In situatia in care exista neintelegeri intre coindivizari, cel mai bine este sa solutionati aceste divergente pe calea instantelor de judecata
divergentele nu sunt cu privire la partajarea mostenirii, sunt de alta natura si in aceasta situatie nu putem comunica si nu ne putem intelege intr noi. Iesirea din indiviziune a fost facuta, s-a stabilita cota parte pentru fiecare mostenitor, toti au fost de acord cu partajarea, insa pentru terenul de sub csa nu s-a facut o iesire din indiviziune. OCPI-U-ul cere declaratii notariale cu privire la terenul de sub casa si ne-a recomnadat o actiune in instanta de iesire din indiviziune doar pentru acea suprafata de teren. Ce alte solutii ar fi pentru a evita un proces???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa devin proprietar unic? dina_nic dina_nic Buna ziua, Va solicit sfatul intr-o problema legata de un teren. Am cumparat impreuna cu parintii mei un teren astfel incat acesta are in prezent 3 ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia partaj voluntar partial Aurica TRUTA Aurica TRUTA Dupa decesul tatalui meu, partajul s-a declarat: 1/2 din teren eu si 1/2 din teren mama; 1/4 din casa eu, 1/4 din casa fratele meu si 1/2 din casa mama. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune geany_n geany_n Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa ... (vezi toată discuția)