avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare

Angajatorul este obligat sa plateasca angajatului la lichidare zilele de CO neefectuate sau acestea pot fi platite si la sfarsitul anului? Exista vreo baza legala care reglementeaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 29 August 2011
Codul Muncii
Se plateste CO la lichidare numai in caz de incetare a contractului de munca (proportional cu perioada lucrata din an).
Andrei Gica a scris:

Angajatorul este obligat sa plateasca angajatului la lichidare zilele de CO neefectuate sau acestea pot fi platite si la sfarsitul anului? Exista vreo baza legala care reglementeaza acest lucru?


Art.146 alin.4 C.mun. dispune exprex ca , compensarea n bani a concediului de odihn neefectuat este permis numai n cazul ncetrii contractului individual de munc.
Prin urmare, zilele de CO neefectuate se vor plati fie la data incetarii c.i.m., fie la data stabilita prin c.i.m. pentru plata salariului.

In cazul unui refuz de plata al acestor zile , va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani pt.co neefectuat Ileana2013 Ileana2013 Lucrez la o firma in faliment ; pentru anul 2014 nu a existat ( din partea angajatorului) planificare pentru efectuare CO dar nici eu nu am solicitat zile de ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna la incetarea contractului de munca oana8385 oana8385 Buna ziua, Va rog daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul de odihna. Am pe CM salariul de 1000 lei brut. Contractul meu va inceta la ... (vezi toată discuția)