avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot sa reziliez un contract TV inainte de termen fara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot sa reziliez un contract TV inainte de termen fara a plati?

Am incheiat acum 3 luni un contract pentru internet si televiziune la compania [editat]. Sunt multumit de abonamentul TV, dar vreau sa il reziliez ca sa imi iau o antena [editat] si nu imi permit ambele abonamente.
Este posibil sa reziliez contractul de TV cu cei de la [editat] fara sa le platesc tot felul de despagubiri?
E valabila in cazul meu legea 161/2010?
Eu am primit o luna de abonament gratuit, poate impiedica asta cumva rezilierea contractului?
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 19:32, 29 August 2011
10. Incetarea Contractului 10.1 [furnizorul] are dreptul de a denunta unilateral Contractul, cu o notificare prealabila scrisa de 2 (doua) zile, in urmatoarele situatii: a) un eveniment de forta majora ce dureaza de mai mult de 30 (treizeci) de zile; b) in orice alta situatie expres mentionata in Contract.
10.2 Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul: a) oricand si cu aplicarea prevederilor mentionate mai jos referitoare la despagubiri, cu o notificare prealabila scrisa de 30 (treizeci) de zile, Contractul incetand de plin drept in prima zi a lunii urmatoare celei in care termenul de 30 (treizeci) de zile se implineste; b) in orice alta situatie expres mentionata in Contract.

10.6 Daca Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, urmare a denuntarii unilaterale de catre Client (altfel decat in cazul in care nu este de acord cu majorarea tarifelor sau in cazul in care Furnizorul devine insolvabil), si
Clientul a beneficiat de o oferta promotionala/reducere pentru serviciul respectiv, Clientul va fi obligat la plata unor despagubiri pentru incetarea Contractului inainte de Perioada minima, specificate in ANEXA A - SERVICII, PROMOTII, TARIFE SI REDUCERI. Despagubirile se factureaza peste tarifele pentru Serviciile prestate si/sau echipamentele furnizate.
10.7 Clientul nu datoreaza despagubiri pentru incetare prematura in cazul schimbarii locatiei la care serviciile sunt furnizate,daca Furnizorul nu are solutie tehnica pentru furnizarea serviciilor la noua locatie. Prin „locatie”, in sensul acestui paragraf, se intelege o noua locatie a Clientului aflata in raza teritoriala a aceleiasi localitati in care Serviciul a fost furnizat initial.

Clientul va fi obligat la plata unor despagubiri in valoare de Δ % din diferenta de pret a celor doua Pachete de Servicii pentru perioada
ramasa din Contract, daca Perioada minima nu a expirat.
Valoarea Δ % va fi de:
a) 25% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 12/23 luni, daca migrarea se realizeaza in primele 7 luni de la incheierea contractului;
b) 20% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 12/23 luni, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 8-23 de la
incheierea contractului;
c) 15% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 24/35 luni, daca migrarea se realizeaza in primele 7 luni de la incheierea contractului;
d) 10% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 24/35 luni, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 8-20 de la
incheierea contractului;
e) 5% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 24/35 luni, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 21-35 de la
incheierea contractului;
f) 11% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in primele 7 luni de la incheierea
contractului;
g) 9% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 8-20 de
la incheierea contractului;
h) 7% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 21-26 de
i) 6% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 27-32
de la incheierea contractului;
j) 5% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 33-36
sau mai mult de la incheierea contractului.

Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Alin Popescu, administrator
aveti dreptate, nu scrie anexa a dar la pagina 3 scrie ceva... se ia in considerare daca nu scrie clar ca aia e ANEXA A?
Alex_Munteanu a scris:

Clientul va fi obligat la plata unor despagubiri in valoare de Δ % din diferenta de pret a celor doua Pachete de Servicii pentru perioada
ramasa din Contract, daca Perioada minima nu a expirat.
Valoarea Δ % va fi de:
a) 25% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 12/23 luni, daca migrarea se realizeaza in primele 7 luni de la incheierea contractului;
b) 20% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 12/23 luni, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 8-23 de la
incheierea contractului;
c) 15% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 24/35 luni, daca migrarea se realizeaza in primele 7 luni de la incheierea contractului;
d) 10% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 24/35 luni, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 8-20 de la
incheierea contractului;
e) 5% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 24/35 luni, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 21-35 de la
incheierea contractului;
f) 11% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in primele 7 luni de la incheierea
contractului;
g) 9% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 8-20 de
h) 7% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 21-26 de
i) 6% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 27-32
de la incheierea contractului;
j) 5% in cazul contractului incheiat pe o Perioada minima de 36 luni sau mai mult, daca migrarea se realizeaza in perioada cuprinsa intre lunile 33-36
sau mai mult de la incheierea contractului.

aici este vorba despre migrarea de la un tip de abonament/serviciu la altul, din paleta de oferte a NextGen, iar nu de renuntarea la abonament.
in linkul trimit este contractul si Anexele B1, B2, B3. Unde este Anexa A????
acea anexa trebuie solicitata furnizorului....in caz de refuz, OPC, circul....
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat
Este posibil ca a contract semnat de domn sa fie Anexa A. Vedeti contractul semnat.
Alex_Munteanu a scris:

Este posibil ca a contract semnat de domn sa fie Anexa A. Vedeti contractul semnat.

Nope. nu gasesc. Este contractul - 1 pagina. Urmeaza Conditiile Generale (parte integranta din contract), apoi anexele B. Nici urma de Anexa A - care asa trebuie sa fie identificata, in mod expres - Anexa A
Asa cum este stipulat in Conditiile Generale, orice despagubire se datoreaza potrivit Anexei A.
Nu pot produce efecte clauzele contractuale care fac referire la o anexa ce nu exista...intrucat clientul nu a fost de acord si cu clauzele din anexa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract telefonie mobila MARLENUTA MARLENUTA Am incheiat un contract de abonament [EDITAT] in 2.4.2010, cu durata de 2 ani. As dori sa stiu daca se poate prelungi contractul doar cu o luna. Pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract furnizor de internet vlucian vlucian Buna ziua. As dori sa stiu daca am dreptate in urmatoarea speta: - se da un cetatean, numit in continuare client, cu abonament la un furnizor mare de ... (vezi toată discuția)