avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa absolvire facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa absolvire facultate

buna seara!ca de fiecare data cand vrem sa gasim solutii problemelor noastre apelam la d-voastra,si mereu ne dati raspunsuri promte,asa ca o facem iar!de data asta iata ce problema avem:o prietena a absolvit anul asta o facultate particulara,a incercat sa-si gaseasca de munca dar...nu a reusit.am citit amandoua despre posibilitatea de a primi indemnizatie de somaj,stim conditiile in care se poate obtine,problema este alta.A mea amica a beneficiat pana anul trecut in septembrie de somaj(i s-a restructurat postul),deci pe cand era studenta.atunci nu au fost probleme nu a intrebat-o nimeni daca era si studenta,nu a dat nici o declaratie in sensul asta,subliniez era studenta la particular.Intrebarea este ca nu-i asa ca acum nu mai poate beneficia de somaj?ori atunci ori acum nu?ma gandesc ca cei de la ALOM o sa vada ca a beneficiat de somaj pe cand era studenta si....poate sa aiba probleme nu?sa se duca sa depuna si acum dosarul ca proaspata absolventa sau....mai bine sa nu o faca?multumim mult cu stima,cornelia si georgiana
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:04, 30 August 2011
1. Ca absolventa poate beneficia de indemnizatie de somaj daca la data inregistrarii la somaj nu are nici un contract individual de munca.
2. Conditia este sa se inregistreze la Agentia de Somaj in cel mult 60 de zile de la data absolvirii.
3. Nu conteaza daca a mai beneficiat de indemnizatie de somaj datorita unei concedieri.
multumim mult pt.raspuns d-le Valeriu,deci nu conteaza ca somajul de anul trecut a fost luat in timp ce era la facultate?citeam undeva ca daca esti student nu beneficiezi de somaj,bine ca aici a fost vorba de o concediere!va rog din suflet sa ne lamuriti,sa nu fie probleme la depunerea dosarului!multumim mult de tot!
Daca in timp ce era studenta a avut un loc de munca si a beneficiat de indemnizatie de somaj in urma concedierii nu o afecteaza acum la a beneficia de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de somaj? nomak nomak daca am lucrat un an si 5 luni si mai am inca 2 ani de facultate cand pot primi somaj? va rog sa-mi raspundeti (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj proaspat absolvent monahelenus monahelenus Am primit indemnizatie de somaj un an de zile in urma disponibilizarii dupa 10 ani de munca. La data de 28 iulie 2012 am incheiat perioada de ... (vezi toată discuția)