Buna ziua! Mama mea a decedat acum 2 luni de zile si a avut un credit la o anume banca, cu toate ca le-am oferit copie dupa certificatul de deces ei mi-au dat telefon si au zis ca trebuie sa platesc in continuare creditul. Acum eu nu stiu daca creditul era asigurat sau nu, dar de ce mi-au cerut copie dupa certificatul de deces.
Daca nu aveti nimic de mostenit, sau mai putin decat valoarea creditului, acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar si nu veti mosteni si debitul rezultat din credit.
Cei de la Banca mi-au zis de un anume articol 7XX din codul civil referitor la mostenitori, adica eu si tatal meu, dar in 2 luni nu am facut nici succesiunea. Eu nu stiu este un articol in Codul Civil actualizat 2011 referitor la mostenitori de bunuri inclusiv credite.
Pasivul succesoral
owner
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)
Succesiune
covaci112233
Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta ... (vezi toată discuția)