avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drepturile si obligatiile administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drepturile si obligatiile administratorului

as dori sa fiu lamurit cu o problema; suntem o asociatie care avem pe fiecare scara cate o camera de 18mp folosita ca fiind uscatoria blocului.
Pe scara unde locuiesc vecinii de la un apartament de la parter si-au insusit-o in mod abuziv folosind-o ca pe o camera de depozitare a produselor pe care le au in magazinul propriu.
Administratorul le-a pus in vedere ca este camera tuturor celor de pe scara, si toti trebuie sa avem acces insa nu s-a solutionat in nici un fel.
Cui trebuie sa ne adresam?
Care sunt obligatiile administratorului de bloc?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:22, 3 Septembrie 2011
Administratorul de bloc este angajatul asociatiei de proprietari si detine competenta sa execute dispozitiile presedintelui si comitetului executiv al asociatiei de proprietari
Art 36 din l nr 230/2007
Administratorul ,persoana fizica sau juridica ,are in principal,urmatoarele atributii
prestarea servicilor in mod profesional
gestionarea bunurilor materiale si a fondurilor banesti
efectuarea formalitatilor necesare in angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea si intretinerea cladirii,derularea si urmarirea realizarii acestor contracte
asigurarrea cunoasterii si respectarii regulilor cu privire la proprietatea comuna
gestionarea modului de indeplinire a obligatiilor cetatenesti ce revin proprietarilor in raport cu autoritatile publice.Obligatiile cetatenesti sunt cele stabilite potrivit legii,de adunarea generala a proprietarilor
indeplinirea oricaror alte obligatii expres prevazute de lege
In aceasta situatie administratorul trebuie sa solutioneze problema cu spalatoria?
In caz contrar cui ne mai putem adresa noi locatarii?
Da administatorul este obligat sa va rezolva problema , de aceea asigurati salariul lunar.Daca nu este in stare sa rezolva problema poate cere sprijinul politiei de proximitate.:hugall::magic::tomato:
bucurescu a scris:
... administratorul trebuie sa solutioneze problema cu spalatoria?

Problema spalatoriei (probabil ca este un uscator si nu spalatorie) se rerzolva de catre comitetul executiv conduis de presedintele asociatiei si nu de catre administrator.
Comitetul executiv, din proprie initiativa sau la sesizarea unui proprietar, discuta in sedinta problema si ia o decizie. Aceasta decizie poate sa prevada si o implicare a administratorului (eu nu prea vad ce anume).
Decizia luata in comitet se comunica celor care folosesc acum spatiul respectiv si poate fi (ca exemplu, fara a limita): eliberarea spatiului, invitarea la o discutie a ocupantilor, stabilirea unei chirii pe baza de contract.s.a.m.d.
Onorate domn, Confundati atributiunile in asociatie. Singurul organ de decizie intre adunarile generale este comitetul executiv. Administratorul este functionar, angajat care aexecuta deciziille comitetului. D'aia se intamplace se intampla in asociatii.dati in administrator, ca pe asta ilvedeti zilnic dar, uitati ca seful acestuia este tocmai comitetul, menajat la maximum de proprietari. De ce oare ?????
Poate va ajuta la ceva :
1. Definitia administratorului : Administratorul este persoana din asociatia de proprietari care munceste cel mai mult, duce tot greul, alearga peste tot si in locul presedintelui, iar ceilalti nu stiu decat sa comenteze si sa incasaze salariul (presedinte, cenzor, membrii din comitet).
2. S va intre bine n cap, nimeni nu este sluga voastr !
Dac tot face cineva munca ntr-o asociaie, spunei i voi un "mulumesc " c precis nu doare .
Acei oameni n adevr sunt pltii i sunt acolo nu ca s v batei voi joc de ei . Au alt menire .
Probabil c o s realizai asta cnd nu o s mai vrea s fac nimeni i aceast munc !!!.
3. Administratorul nu decide, doar executa documentele pe care le primeste si de la presedintele asociatiei de proprietari.

Asociatia de proprietari este reprezentata legal prin presedinte
Administratorul este simplu angajat al asociatiei, fara a avea limita de competenta sa dispuna angajarea responsabilitatii asociatiei de proprietari asupra acordului de efectuare modificari asupra compartimentarii interioare

Alte discuții în legătură

Utilizarea uscatoriei aurenne aurenne Buna seara, Poate cineva sa ma lamureasca in privirea utilizarii localului \"uscator\" de la parterul unui bloc de locuinte. Vecina de la parter a incuiat ... (vezi toată discuția)
Ocuparea abuziva a uscatoriei radulescuecaterina radulescuecaterina sunt presedinte de asociatie de proprietari ales de 1 luna. Arhiva preluata este voluminoasa plus o serie de unelte. Am vrut sa le depozitez intrun colt al ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari Daniela16 Daniela16 Buna seara . Am urmatoarea intrebare: Asociatia de proprietari este formata din 2 scari. Una din scari are un spatiu inchiriat. Banii obtinuti sunt folositi ... (vezi toată discuția)