avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drepturile si obligatiile administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drepturile si obligatiile administratorului

as dori sa fiu lamurit cu o problema; suntem o asociatie care avem pe fiecare scara cate o camera de 18mp folosita ca fiind uscatoria blocului.
Pe scara unde locuiesc vecinii de la un apartament de la parter si-au insusit-o in mod abuziv folosind-o ca pe o camera de depozitare a produselor pe care le au in magazinul propriu.
Administratorul le-a pus in vedere ca este camera tuturor celor de pe scara, si toti trebuie sa avem acces insa nu s-a solutionat in nici un fel.
Cui trebuie sa ne adresam?
Care sunt obligatiile administratorului de bloc?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:22, 3 Septembrie 2011
@alexandruteutisan,
Va rog sa, pe viitor, sa va editati ultimul subiect cand va mai aduceti aminte ceva si sa nu mai postati mesaje consecutive.
Acum la subiect.
Aveti dreptate cand spuneti ca e CLAR in ceea ce priveste atributiunile administratorului si presedintelui in problema discutata.
Dar, nu cei ce locuiesc pe scara hotarasc asupra schimbarii destinatiei unui spatiu comun, ci proprietarii (un chirias, o ruda ce locuieste acolo..., nu au acest drept).
Apoi presedintele nu "da ordin" administratorului sa duca o adresa la politie pentru ca asociatia nu este unitate militara, presedintele nu este colonel si administratorul nu este caporal. Presedintele poate sa mearga personal la Politie sa reclame, sa sesizeze, sa inregistreze...
Este corect ca banii incasati din chiria unui spatiu aflat pe o scara se repartizeaza proprietarilor de pe acea scara, dar nu pentru ca acestia platesc impozit pe parti comune, ci pentru ca ei nu mai folosesc, nu mai au, cum spuneti dv acces la acea uscatorie. Indiferent ca pe o scara este sau nu uscator, sunt doua, trei sau zece uscatoare, impozitul este acelasi si este in functie de suprafata apartamentului, de zona, de oras,..., si nu in functie de faptul ca intrarea in bloc este mai mare sau mai mica, scarile sunt mai largi sau mai inguste, daca are lift sau nu are, daca are topogan de gunoi sau nu... (acestea fiind parti comune ca si uscatorul).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea uscatoriei aurenne aurenne Buna seara, Poate cineva sa ma lamureasca in privirea utilizarii localului \"uscator\" de la parterul unui bloc de locuinte. Vecina de la parter a incuiat ... (vezi toată discuția)
Ocuparea abuziva a uscatoriei radulescuecaterina radulescuecaterina sunt presedinte de asociatie de proprietari ales de 1 luna. Arhiva preluata este voluminoasa plus o serie de unelte. Am vrut sa le depozitez intrun colt al ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari Daniela16 Daniela16 Buna seara . Am urmatoarea intrebare: Asociatia de proprietari este formata din 2 scari. Una din scari are un spatiu inchiriat. Banii obtinuti sunt folositi ... (vezi toată discuția)