taloblong a scris:
colegii contabili au generat problema asta cand au facut facturi de iesire si nu au atasat bonuri de consum. (e vorba de firma unui prieten de'al meu). Acest prieten de'al meu a platit de'aiurea o gramada de impozit pe profit din cate socotesc eu.
Raspund pe rand problemelor expuse de Dvs.
"Colegii contabili " nu aveau cum sa "ataseze" si bonuri de consum, daca aveau factura de iesire de marfa. Sa va explic ceva. Si bonurile de consum si factura catre client reprezinta acelasi lucru in contabilitatea unei societati. Adica
marfa IESE din gestiune. Ori pe baza facturii, ceea ce reprezinta un venit pentru societate, ori pe baza bonurilor de consum si atunci acestea sunt inregistrate pe cheltuieli. Cum puteti crede asa ceva? Eu una nu cred. :acute: Daca ati socotit Dvs. cata pierdere a avut prietenul, dupa cele povestite de dansul, imi cer scuze...:sorry:
si doi la mana, am patit chiar si eu aceasta problema, cand s-a spart depozitul unde tineam materiale de constructii. mi-a disparut marfa de cateva zeci de milioane in conditiile in care in ultimul an nu taiasem nicio factura.
Cand vi sa- spart depozitul ati facut inventarierea marfurilor ramase dupa spargerea acestuia? Ati anuntat organele de politie? Trebuia incheiat un proces verbal in care se mentiona marfa furata si la care se atasau listele de inventariere. Insotite de reclamatie la Politie. Trebuiau sa va ia in seama aceasta reclamatie. Din evidenta contabila, niciun contabil care se respecta nu scade marfa "pe vorbe", stimate domn.