avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu norma in Romania, angajat in Belgia ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu norma in Romania, angajat in Belgia ...

Buna

Ma numesc Sergiu V.

Eu am un PFA in Romania cu care am lucrat in ultimii 5 ani ca programator.

Am mai multe firme la care prestez servicii informatice si pe care le facturez lunar sau trimestrial.

De cateva luni am fost angajat in Belgia de o companie privata , cu carte de munca pe perioada nedeterminata, sunt inscris la o primaria din Bruxelles de unde am primit titre de sejour valabil cate un an (pe perioada pe care e eliberat permisul de munca,da e ciudat ca la perioada de incadrare scrie nedeterminat dar permisul eliberat e pe cate un an) ,compania plateste taxe pentru mine etc.
Pe scurt salariat.

Problema e ca de cateva ori pe an mi-am luat angajamentul fata de vechii clientii din RO sa ma duc pentru a face mentenanta la proiectele lor curente.iar pt. unii voi putea lucra online pt unele modificari ce le vor cere.

Eu voi putea tine PFA din RO deschis ?
Odata platite taxele in Romania mai trebuie sa platesc taxe in Belgia (dubla taxare ?) pentru activitatea pe PFA.
Sunt ceva aranjamente internationale in Romania si Belgia legat de situatii similare ?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:19, 3 Septembrie 2011
Pentru serviciile facute pe PFA platiti impozite in Romania si atat.

Eu cred ca va incadrati intr-una din situatiile de mai jos prevazute in Codul fiscal:

ART. 12

Venituri obţinute din România

Următoarele venituri sunt considerate ca fiind obţinute din România, indiferent dacă sunt primite în România sau în străinătate, sub formă de:

a) venituri atribuibile unui sediu permanent în România;

[...]

k) venituri din servicii prestate în România, exclusiv transportul internaţional şi prestările de servicii accesorii acestui transport;

l) venituri din prestarea de servicii de management sau de consultanţă din orice domeniu, dacă aceste venituri sunt obţinute de la un rezident sau dacă veniturile respective sunt cheltuieli ale unui sediu permanent în România;

[...]

n) comisioane de la un rezident;

o) comisioane de la un nerezident care are un sediu permanent în România, dacă comisionul este o cheltuială a sediului permanent;

[...]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa romania, prestari servicii consultanta in luxembourg muresfl muresfl Buna ziua, Am un PFA in Romania, prin care prestez servicii de consultanta in IT in Luxembourg. Anu trecut am prestat servicii mai mult de 183 de zile. ... (vezi toată discuția)
Contributie cas si pensie da sau nu? tamasoiu tamasoiu buna dim,din septembrie 2012 lucrez la o firma din belgia cu contract de munca pe perioada nedeterminata in cehia.am card de sanatate eliberat din cehia cu ... (vezi toată discuția)
Seconded employee agreement ramiha ramiha Buna ziua, Mi s-a ivit o oportunitate de a lucra la o firma din Belgia si am inteles de la potentialul angajator ca taxele ar fi mai mici cu un contract de ... (vezi toată discuția)