avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sotul meu are 2 copii din prima casatorie.Noi avem impreuna unul.Daca sotul decedeaza copii lui intra in mostenire in tot ce am cumparat eu cu el in timpul casatoriei??Casa,masina,etc....Ce putem face ca sa ne protejam impotriva lor deoarece sunt infractori amandoi si sa poata lasa totul doar copilului nostru?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 23:50, 30 August 2011
In timpul vietii puteti incheia pentru casa un contract de vanzare-cumparare cu clauza de abitatie viagea cu fiul dvs.Daca fiul nu dispune de suma necesara vanzarii se poate numi un procurator de fonduri.
Copii sotului vin la mostenire impreuna cu celalalt copil,dupa decesul tatalui si impreuna cu sotul supravietuitor vor impartii mostenirea.
daca tatal nu vrea sa lase mostenire copiilor,acesta ii poate inlatura de la mostenire prin testament,ori prin vanzarea partilor ce formeaza masa succesorala ,unuia din copii.
Vanzarea se poate face cu renta viagera sau cu clauza de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenitor Stan adina Stan adina Buna ziua, As vrea sa stiu pe ce cai pot intra in posesia unui apartament pe care il detine mama, mai avand un copil. Daca imi face vanzare- cumparare, ... (vezi toată discuția)
Sta in picioare un testament sau o donatie in asemenea caz ? Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)