Buna Ziua,
In urma cu ceva timp parintii mei au cumparat o casa dar nu au facut actele nu au nici un act doveditor ca noi am dat o sma de bani fostei proprietare. Acum vrem sa facem actele dar foasta proprietara nu raspunde la telefon sau ne tot amana. Ce se poate intampla?? Putem ramane fara casa? Chiar daca am martori vecinii ca locuiesc acolo de peste 5-6 ani????
Vecinii pot declara ca locuiti acolo de 5-6 ani, dar asta nu confera si drept de proprietate asupra imobilului. Ati avut martori si cand ati dat suma de bani fostei proprietare? Sau macar o hartie de mana?
Hartie de mana nu.. Nici martori ca am dat banii. Ma gandeam ca poate vecinii pot fi martoi pentru a spune in judecata (daca s-ar ajunge acolo) ca noi locuim acolo ca ne-a vandut-o noua.
Nici o plata mai mare de 250 lei (vechi, nu noi) nu poate fi dovedita cu martori, ci doar cu inscrisuri. Daca situatia este asa cum o descrieti (bani dati fara dovada scrisa si nici un act facut, macar antecontract), sunt sanse mari sa aveti probleme, daca proprietara casei nu recunoaste nimic.
Luati legatura cu un avocat si explicati-i situatia. O sa va spuna acesta ce sanse aveti in instanta. Pregatiti-va pentru eventualitatea in care fosta proprietara va declara ca v-ati inteles sa va vanda imobilul, v-a permis sa locuiti acolo, dar ca nu i-ati dat (toata) suma convenita.