avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa

Buna Ziua,
In urma cu ceva timp parintii mei au cumparat o casa dar nu au facut actele nu au nici un act doveditor ca noi am dat o sma de bani fostei proprietare. Acum vrem sa facem actele dar foasta proprietara nu raspunde la telefon sau ne tot amana. Ce se poate intampla?? Putem ramane fara casa? Chiar daca am martori vecinii ca locuiesc acolo de peste 5-6 ani????
Cel mai recent răspuns: Miss_Okazii , utilizator 10:08, 31 August 2011
Vecinii pot declara ca locuiti acolo de 5-6 ani, dar asta nu confera si drept de proprietate asupra imobilului. Ati avut martori si cand ati dat suma de bani fostei proprietare? Sau macar o hartie de mana?
Hartie de mana nu.. Nici martori ca am dat banii. Ma gandeam ca poate vecinii pot fi martoi pentru a spune in judecata (daca s-ar ajunge acolo) ca noi locuim acolo ca ne-a vandut-o noua.
Nici o plata mai mare de 250 lei (vechi, nu noi) nu poate fi dovedita cu martori, ci doar cu inscrisuri. Daca situatia este asa cum o descrieti (bani dati fara dovada scrisa si nici un act facut, macar antecontract), sunt sanse mari sa aveti probleme, daca proprietara casei nu recunoaste nimic.
Luati legatura cu un avocat si explicati-i situatia. O sa va spuna acesta ce sanse aveti in instanta. Pregatiti-va pentru eventualitatea in care fosta proprietara va declara ca v-ati inteles sa va vanda imobilul, v-a permis sa locuiti acolo, dar ca nu i-ati dat (toata) suma convenita.
Multumesc frumos :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana vanzare casa sile_do sile_do Am o mare nedumerire.Am incheiat un contract de cumparare vanzare cu proprietarul casei.Am dat 90 % din suma urmand ca rstul sa il dau cand incheiem actele la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune,abuz de incredere sau pur si simplu nimic? luizacostache luizacostache Acum 2 ani de zile am hotarat sa cumpar un teren in Bucuresti de la niste vecini.Pe atunci pretul era de 30 mii euro.vecinii primisera terenul respectiv in ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu chitanta de mana ContSters72939 ContSters72939 Nu dispun de bani multi, dar am gasit o casa ieftina la marginea Bucurestiului. Proprietarul are chitanta de mana asupra casei. Vrea sa facem vanzarea tot pe ... (vezi toată discuția)