avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita; leasing auto
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita; leasing auto


buna ziua,

am un contract de leasing pentru masina, in luna ianuarie 2011 , am primit instiinatre ca contractul este reziliat iar dosaru a fost dat catre o firma de executare silita, mi s-a comunicat suma care trebuie achitata - am achitat aceea suma, iar lunar am depus sume de bani in contul societatii de leasing ,
acel leasing se termina in august 2011- am suant zilele trecute sa mi se spuna cat mai trebuie platit ca sa se inchita contractul de leasing si am aflat o suma mult mai mare fata de evidentele platilor noastra.
atunci cand am cerut explicatii mi s-a comunicat ca in ianuarie 2011 cand s-a reziliat contractul avem de platit suma de 10400 ron +32600 suma ce reprezinta executarea silita,
este normal ca suma pt intocmirea dosarului sa fie mai mare decat creanta propriu zisa?
rca-ul la maisna respectiva a expirat , iar firma de leasing refuza trimiterea unei copii sau prin posta, pana nu se reactiveaza contractul de leasing, dar atunci cand si-au primit lunar banii in cont desi nu se emiteau facturi , de ce nu ne-a sunat nimeni sa mergem sa reactivam acel contract?
daca cumva stiti legislatia in vigoare referitoare la aceasta problema , va rog sa ma ajutati cu un raspuns,
multumesc,
antoanela dinca
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 20:00, 2 Septembrie 2011
Sesizati Protectia consumatorului, iar daca nu actionati in judecata, instanta fiind singura in masura sa aprecieze cu privire la cheltuielile de eexecutare silita
trebuie sa te consulti cu cineva sa-ti dea explicatii despre ce ai de facut. In cazul tau , daca ai achitat de buna voie, onorariul executorului ar putea fi diminuat in instanta. In general judecatorii sunt de parere ca onorariul trebuie sa fie cumva proportional cu munca prestata. Daca tu ai achitat de buna voie si ala nu a facut nimic, trebuie sa fie tras de urechi de instanta in sensul sa-i fie redus onorariul. Nu poate fi anulat pentru ca 1 data ce s-a depus cerere de executare......trebuie sa platesti si asta. Acum depinde cuantumul
Iar peste aia de la leasing care nu vor sa-ti dea RCA sau alte acte, du-te peste ei, intra cu bocancii in ei ca asa s-au obisnuit sa fie ei mai cu figuri. Si tot ce faci fa-le in scris..
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cosmin_horia cosmin_horia Buna ziua, Am o nelamurire legat de o executare silita, am avut un contract de leasing auto iar pe la inceputul anului 2011 am intampinat ceva probleme, in ... (vezi toată discuția)
Somatie executare leasing auto Savagabi Savagabi In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, Am primit o instiintare de plata de la un executor judecatoresc. Trebuia sa platesc o sulta si cheltuielile de executare. Am platit sulta imediat ... (vezi toată discuția)