avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE MINOR

Am primit in data de 3 aug.2011, Hot. de Incredintare minor catre mama si acordarea de catre tata a pensiei de intretinere in val. de 600 ron., urmand sa plataeasca de la data introducerii actiunii, respectiv 05.05.2010. La posta am primit 700 ron. Cum pot actiona mai departe ptr. a putea ajunge la zi cu pensia din urma? El plateste din urma o suma f. mica, si as dori sa i se faca poprire pe o suma ceva mai mare , astfel sa acopere si din suma restanta pe anul trecut .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kata25 , utilizator 15:52, 31 August 2011
Chiar daca se va face poprire, desi inclin sa cred ca poprirea a fost deja dispusa de instanta, suma ce poate fi porprita nu se stabileste in functie de dorinta creditorului, ci in functie de prevederile legale. Conform legii, atunci cand exista un singur creditor, suma retinuta nu poate depasi o treime din veniturile debitorului. Asa ca,in ceea ce priveste poprirea, va trebui sa va multumiti cu cat primiti pana la acoperirea sumei restante.
Daca doriti totusi recuperarea integrala a sumei restante, puteti sa va adresati unui executor in vederea executarii bunurilor pe care debitorul le detine, altele decat salariul. Dar, avand in vedere ca a inceput si plata din urma, nu cred ca se comlica cineva...
Un alt aspect de care va trebui sa tineti cont in situatia in care tatal minorului este bugetar este si posibilitatea atacarii sentintei referitor la cuantumul pensiei de intretinere datorita reducerilor salariale din iulie 2010, sau o eventuala cerere de micsorare a pensiei de intretinere deoarece, chiar daca de la 1 ianurie 2011 veniturile s-au majorat cu 15 % tot nu se ridica la valoarea din luna mai 2010, iar cererea de reducere va fi admisa cu succes.
Buna ziua

Calculul pensiei s-a facut in urma unei adv. aferente lunii dec. 2010, si atat. Nu s-a luat in calcul veniturile realizte pe ultimele 6 luni. Eu o sa depun o actiune de marire a pensiei. Si este bugetar. Media veniturilor din anul 2010 ) mart- august este undeva la aprox. 3900 ron , calcul ce a revenit la dosar, insa el a depus doar o adeverinta aferenta lunii decembrie.In fine , deci sa inteleg ca nu se poate face nici un fel actiune cu privire la marirea sumei restante?desi el detine acum venituri majorate cu 15%?
ROG un raspuns
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters20980, utilizator
Parerea mea este ca modalitatea de calcul a pensiei de intretinere constituie motiv de a ataca cu apel / recurs, dupa caz, solutia instantei. Instanta nu putea sa dispuna o pensie de intretinere incepand cu luna mai 2010 avand ca element de referinta numai venitul aferent lunii decembrie 2010.
Acum am aflat ca tot tatal a depus RECURS, motiv calcul pensie si drept vizita.
Acum pot sa cer si eu instantei reevaluarea calcului de acordare pensie, respectiv media veniturilor realizate pe ultimele 6 luni.
O sa vad in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere - in suma fixa sau procent adi_2010 adi_2010 Ma aflu intr-un proces inceput in 2010, care,printre alte capete de cerere, are si \"stabilire pensie intretinere\". In apel s-a stabilit o suma fixa de 1000 ... (vezi toată discuția)
Recurs pensie intretinere umarius90 umarius90 Buna ziua. Am facut cerere sa se majoreze pensia de intretinere pe motiv ca mi-sa majorat salariul. A venit hotararea judecatoreasca cu o suma cu mult mai ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere SxN_28 SxN_28 As dori sa aflu ce am de facut in urmatoarea situatie: am avut stabilita pt plata o pensie in cuantum de 120 ron/lunar. S-a cerut majorarea acestei ... (vezi toată discuția)