avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara salariata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara salariata gravida

Se poate concedia o salariata gravida (angajatorul a fost instiintat in scris despre situatie), pe motiv disciplinar ?- absente nemotivate mai exact.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 5 Septembrie 2011
Rentzu a scris:

Am primit decizia de concediere(Art.61 lit.a-motive disciplinare).In art 60 alin.1lit.c nu este trecuta ca si exceptie posibilitatea concedierii disciplinare a gravidelor(cum este la art.60 alin.1 lit.g). Am consultat un avocat si a zis ca se poate concedia disciplinar femeia gravida .... nu mai inteleg nimic #-o !!! Sa caut alt avocat ? Multumesc si scuze pentru insistenta ...



Daca tot ati intrebat un ”avocat” , de ce nu l-ati intrebat si care este temeiul in baza caruia este permisa concedierea dvs , atata timp cat art.60 alin.1 C.mun. interzice asa ceva?

In Codul Muncii este interzisa concedierea pentru orice motiv pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere ... singurele exceptii sunt cele pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in timpul sarcinii ana2233 ana2233 Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 luni si am anuntat la munca de la 2 luni. As vrea sa stiu daca lipsesc 3 zile nemotivat pot fi concediata. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Salariata gravida 01oana78 01oana78 buna ziua, am o salariata gravida care toata luna iulie 2013 a absentat nemotivat de la serviciu. S-a reintors la serviciu pe 01.08 si de pe 06.08 a absentat ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajata insarcinata? molly27 molly27 Buna ziua, Avem o angajata insarcinata (a adus si adeverinta medicala),doar ca nu isi mai dovedeste aptitudinile pentru postul ocupat. (este croitoreasa si nu ... (vezi toată discuția)