avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se poate face??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se poate face??

Un amic a fost ieri intr-un cartier din orasul in care locuieste, e destul de rau famat datorita gastilor de pustani(16-17-18 ani) care cauta mereu scandal. Amicul acela e din alt cartier. Ieri a fost la un amic din respectivul cartier si a fost intampinat de unul dintre acei pustani care i-a cerut "permis de cartier". Amicul l-a intrebat daca are chef de glume iar atunci s-a trezit cu un cap in figura din partea individului.Amicul a reactionat plesnindu-i o palma care mai mult l-a sters..atunci din spate au sarit alti indivizi din gasca celui care a inceput totul..a primit un picior in spate si atat.
Amicul meu ce poate sa faca?? Are doar o vanataie mica , aproape inexistenta, sa zicem ca a fost ranit mai mult in orgoliu. A aflat azi ca acei indivizi au spus ca de cate ori il vor vedea il vor casapi..doar ca sa arate cat sunt ei de tari. Amicul meu a spus ca o sa incerce sa-i evite dar ca sunt genul de scandalagii care indiferent ca-i tratezi cu indiferenta, ei vor cauta scandal oricum. Orasul este unul mic, amicul meu se teme sa mai iasa intr-un parc ca nu cumva sa dea de acei indivizi care sigur, acum ca au vazut ca amicul meu s-a retras oarecum "cu coada intre picioare" in ziua scandalului, vor continua sa caute motive de scandal, desi, amicul meu i-ar pune la punct la o lupta cinstita, unu contra unu, dar nu vrea sa recurga la asta pt ca mai mult rau ar face, s-ar aduna mai multi indivizi, mai mari..stiti cum stau lucrurile cu gastile, a primit tot felul de variante: sa prinda pe unul dintre ei si sa-l ciomageasca bine, asa poate ceilalti se vor speria si-l vor lasa in pace(asta siigur nu va functiona pt ca se vor enerva si mai tare) sau sa mearga la politie..dar nici asta nu va da rezultate..certificat medico-legal nu poate sa-si scoata pt ca nu are leziuni..ce ar putea face ??? cum ar putea iesi din situatia asta??? O sa incerece sa-i evite, dar dupa cum v-am spus, orasul e mic, se poate intalni cu ei oriunde, iar ei vor continua sa-l provoace.
Se poate face ceva legal?? sa astepte pana aia ii vor rupe ceva oase ca sa poata scoate certificat??? nu cred ca e bine..oricum, nu se vor potoli nici asa, sunt o multime, daca unii primesc amenzi, altii se vor razbuna..cunosc indivizii..nu vor renunta, cum pot fi linistiti indivizii astia?? doar ucisi banuiesc(glumesc)Cum se poate iesi dintr-o situatie ca asta? In orasul respectiv, cativa au murit datorita batailor aplicate de gasti, sar 10-15 insi pe cate unul(dovada de lasitate) , multi au ramas invalizi..doar atunci intervine legea..sa astepte un moment ca asta ca sa se poata faca ceva?? e absurd
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Sonji, utilizator
Nu este nevoie sa aiba leziuni vizibile, poate obtine certificat medico-legal si fara aceste leziuni de pe suprafata corpului. Si de asemenea alin 1 din art 180 C.pen. spune asa: Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau amenda." Asadar, dupa cum poti observa nu se specifica nimic despre zilele de ingrijiri medicale la acest alineat si poate face plangere preabalibila in baza acestuia.
Are posibilitatea de a face plangere prealabila si pt infractiunea de amenintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva politistilor andrreyutz andrreyutz Buna ziua, M-ar interesa cum pot sa depun o plangere impotriva politistilor. daca exista vreun model anume sau vreun formular tipizat... M-au luat in ... (vezi toată discuția)
Dosar partaj shary_bv shary_bv buna seara, Fratele meu a divortat, sentinta s-a pronuntat in 26.10.2010, tot atunci s-a intentat sechestru asupra autoturismului pe care fosta l-a sustras ... (vezi toată discuția)
O mare problema. dazanna dazanna unchiul meu este body-guard la o discoteca.intr-o seara el si colegul lui au avut o altercatie cu 2 scandalagii,din care unchiul meu s-a ales cu ceva ... (vezi toată discuția)