avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... copiii in masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

copiii in masina

Buna ziua,
as vrea sa aflu, daca este sau nu obligatoriu folosirea scaunului de auto pentru copii, si daca da, pana la ce varsta? Unde anume este specificat acest lucru in legislatia actuala?

Multumesc anticipat pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: obee , utilizator 10:24, 2 Septembrie 2011
Raspunsul il veti gasi in OUG 195/2002 si in HG 56/2007 publicat in MO 64/26.01.2007, art.97. Totodata veti mai gasi si alte lucruri interesante care se refera la subiectul solicitat.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Multumesc pentru raspuns, dar sincer, n-am aflat ce am dorit. In art. 97 din OUG 195/2002 scrie: "Perioadele de suspendare pot fi reduse, dar nu mai putin de 30 de zile, daca titularul permisului absolva un curs de siguranta rutiera, in conditiile prevazute In regulament." Iar HG 56/2007 are un singur articol continand modificarile aduse diferitelor articole din OUG, dar art.97 nu este modificat, deci nici nu este mentionat in HG.
Oare atunci unde ar trebui sa caut raspunsul pentru intrebarea mea? De fapt, care este raspunsul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal c_marian85 c_marian85 Buna seara! As vrea sa va cer sfatul in legatura cu un proces verbal care mi-a fost intocmit recent deoarece doresc sa contest procesul verbal. In data ... (vezi toată discuția)
Repetarea probei teoretice ciupeadrian ciupeadrian Buna ziua, Nedumerirea mea este urmatoarea: Am sustinut proba teoretica la examenul auto pe data de 5 octombrie la categoria C in Sibiu.In data de 27 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit azi citatie de la parchet ca s-a propus ... Cornelius12 Cornelius12 Buna ziua! Am primit azi citatie de la parchet ca s-a propus clasarea. In urma clasarii, mi s-a propus \"sanctionarea contraventiala conform art. 135 al 1 lit ... (vezi toată discuția)