avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie pv de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie pv de contraventie

buna ziua, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie, pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, consider ca as putea face o contestatie pt. ca era o masina care iesea din dreapta, de pe o strada si a oprit la ''cedeaza trecerea'' , practic nu puteam sa vad pietonul (masina era intre mine si pieton), in momentul in care pietonul a pus piciorul pe trecere eu deja eram la aprox. 10 centimetri de trecere (deci f. aproape). Ma pote ajuta si pe mine cineva cu un model de contestatie pt. un proces verbal de contraventie?sau macar ce art. de lege sa invoc in drept si la ce sectie se depune? multumesc mult pt. ajutor
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:38, 1 Octombrie 2011
Plangerea impotriva PV se formuleaza in termen de 15 ziel de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata fapta
Parcurgeti rubrica Documente utile unde exista model plangere ,pe care il personalizati situatiei dvs
Dupa cum aratati situatia va spun ca sansele dv sunt nule deoarece nu exista scuza ca nu aveati cum sa vedeti din cauza altei masini. Era trecere de pietoni marcata sau semnalizata si in stanga si dreapta dv erau altii opriti nu exista scuze. Dar contestatia este un drept al dv.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
daca fac totusi contestatie si procesul dureaza cateva luni eu pot sa circul cu masina?mentionez ca mi-a retinut permisul pt. 30 de zile.iar amenda trebuie sa o platesc acum sau astept sa vad ce stabileste instanta?
Da, puteti sa circulati cu autoturismul intrucat plangerea contraventionala suspenda executarea (art. 32, alin. 3 din OG nr. 2/2001). Solicitati instantei un certificat de grefa care sa ateste ca pe rolul acesteia se afla inregistrat dosarul cu nr. ..., avand ca obiect plangere contraventionala, iar parti sunt .... Cu certificatul de grefa ridicati permisul de la politie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la ridicarea permisului auto florik02041977 florik02041977 buna ziua, in cursul acestei zi mi sa ridicat permisul pentru ca am depasit pe trecerea de pietoni. de fapt in fata aveam o alta masina care a semnalizat ca ... (vezi toată discuția)
Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis AlexandruMarius AlexandruMarius Am fost oprit de un echipaj de politie dupa ce am traversat o intersectie in care se afla si o trecere la nivel cu cale ferata semnalizata cu semafoare. ... (vezi toată discuția)