avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am 43 ani, o vechime in munca de 20 ani si 2 luni,de 1 luna,sunt fara loc de munca.As dori sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj,avand in vedere ca am intrat la facultate la zi (fara taxa).Ultimul loc de munca si-a restrans activitatea ,ca urmare ne-a dat afara!
Cel mai recent răspuns: oana89 , utilizator 12:24, 1 Septembrie 2011
cred ca da, din moment ce ati ramas fara loc de munca nu din vina dumnevoastra. Ar trebui sa va dea angajatorul o adev. ceva unde sa specifice ca si-a restrans activitatea si cu aia fuga la somaj si interesati-va!
1. Daca v-a incetat CIM cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj, chiar daca sunteti si studenta.
2. - Ce veti face insa daca Agentia de Somaj va ofera un loc de munca si din cauza ca sunteti studenta la zi nu il veti putea onora? O sa va inceteze plata indemnizatiei de somaj.
- Dar pe criza asta de locuri de munca poate aveti noroc sa nu vi se ofere un loc de munca.
3. Angajatorul trebuie sa va dea decizia de concediere, adeverinta de vechime (si carnetul de munca, daca e cazul) si adeverinta tip pentru somaj.
oana89 a scris:

Am 43 ani, o vechime in munca de 20 ani si 2 luni,de 1 luna,sunt fara loc de munca.As dori sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj,avand in vedere ca am intrat la facultate la zi (fara taxa).Ultimul loc de munca si-a restrans activitatea ,ca urmare ne-a dat afara!

Va multumesc ptr raspuns,mi-ati dat o speranta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in somaj dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ionicabotezatu ionicabotezatu Am terminat concediul de ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani si societatea de la care am plecat in acest concediu se afla in procedura de insolventa, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca si somaj cristina_cristina cristina_cristina buna ziua.am lucrat 5 luni la un plafar. de la inceput mi s a spus ca imi face carte de munca(chiar mi a cerut copie dupa buletin si dupa certificatul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)