avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-a cerut demisia!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-a cerut demisia!?

Am si eu o problema. Am cerut voie angajatorului sa ma lase cateva ore, din programul de munca, aveam o problema, m-a lasat, iar a doua zi, mi-a cerut demisia. Nu stiu ce l-a facut sa se razgandeasca, sunt inginer constructor, si am avut faza terminala, ar fi trebuit sa fiu, dar am lasat tot ce-a trebuit, procese-verbale, gata semnate, si tot, n-au fost probleme...dar nu stiu ce l-a facut sa procedeze asa...

Ce sa fac? n-are dreptul sa-mi ceara demisia, asta e dreptul meu, nu?! Dar de vreme ce mi-a cerut demisia, nu mai sunt dorit in firma...asa ca nici eu n-as mai sta..sa-mi dau demisia? sa-l las sa ma concedieze (dar nu vad pe ce motiv ar face-o), sa rezolutionam de comun acord contractul de munca?...ce sa fac sa ies bine din situatia asta? ce m-ar "sifona" mai putin?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 4 Mai 2009
Demisia este un act unilateral de vointa, ea nu se aproba. Salariatul face o notificare, o inregistreaza la firma, ia numarul de inregistrare pe o copie. In notificare se specifica si preavizul pe care salariatul il da angajatorului, preaviz dat in zile calendaristice si care este trecut in contractul individual de munca (el nu poate fi mai mare de 15 zile pentru functii de executie si 30 de zile pentru functii de conducere). Deci angajatorul nu va poate cere demisia, dvs. puteti hotari daca demisionati sau nu.
Daca vreti sa plecati si aveti acordul angajatorului atunci faceti o cerere si solicitati incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor (art.55, lit.b din Codul muncii).
Daca vreti mai multa documentare cititi din Codul muncii art.55-78, privitoare la incetarea contractului individual de munca.
Eu zic sa discutati cu angajatorul sa nu cumva sa fi fost o suparare de moment si sa-si revina. Succes!
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor - art.55 lit.b C.mun.
Contractul individual de muncă poate înceta, aşa cum a fost şi încheiat, prin simplul acord al părţilor contractante. Angajatul şi angajatorul stabilesc încetarea contractului la o dată convenită. Iniţiativa poate aparţine oricăreia dintre părţi, decizia devenind efectivă în momentul în care angajatul şi angajatorul stabilesc de comun acord data la care se va produce încetarea contractului.
"Cel mai putin ar şifona " - acordul ambelor părţi art.55 lit.b - Codul Muncii asta dacă angajatorul vă aprobă cererea
dati-va demisia, asa reiese ca dvs. ati vrut sa plecati, nu ca seful a dorit sa plecati, cand va va intreba la urmatorul job.
ii acordati si preavizul care trebuie, intre timp va cautati alt loc de munca
se cauta ingineri constructori, mai ales de CFDP si noi cautam........ nu veniti la noi?
namiru a scris:

dati-va demisia, asa reiese ca dvs. ati vrut sa plecati, nu ca seful a dorit sa plecati, cand va va intreba la urmatorul job.
ii acordati si preavizul care trebuie, intre timp va cautati alt loc de munca
se cauta ingineri constructori, mai ales de CFDP si noi cautam........ nu veniti la noi?

De fapt, omul nu vrea sa-si dea demisia! M-ai degraba angajatorul vrea sa scape de el! Oricum, faptul ca cel din urma i-a cerut demisia fara niciun motiv este un abuz. Altfel, daca nu este dorit in acea firma, o demisie din propria initiativa este cea mai buna solutie. In constructii este un deficit foarte mare de forta de munca.

Alte discuții în legătură

Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisia si preavizul aam2401 aam2401 sunt angajat de aproape 6 luni la o firma, vreau sa imi dau demisia, cat sunt obligat sa stau in preaviz? am vreo posibilitate sa imi dau demisia la zi, sa ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim cu acordul partilor sedal sedal Lucrez in comert si sunt singura salariata angajata ca vanzator in firma in care lucrez. Pe data de 31.10.2009 am facut inventarul impreuna cu patroana firmei, ... (vezi toată discuția)