Procedura radierii PFA se desfasoara la Registrul Comertului unde ea a fost inregistrata. Actele necesare le gasiti pe site-ul www.onrc.ro, dar procedura nu este complicata se completeaza si depune o cerere de radiere impreuna cu actele originale de infiintare a PFA. Cel mai bine este sa consultati sau sa cereti informatii ORC pentru actele necesare. Trebuie sa stiti ca nu se va radia PFA daca are datorii catre bugetul de stat. ORC comunica din oficiu actele de radiere catre Finante, si ei vor face opozitie daca figurati cu datorii catre Stat.
Aveti nevoie de o cerere de radiere, cerificatul de inregistrare in original, certificatul/certificatele constatatoare de autorizare si aproximativ 50 ron. ANAF nu are posibilitatea sa faca opozitie, deoarece PFA este o entitate fara personalitate juridica fiind reglementata de OUG 44/2008. Opozitia se poate face numai la radierea societatilor comerciale, care au personalitate juridica si sunt reglementate de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Eventualele datorii sunt ,, transferate" pe CNP-ul titularului PFA, daca acesta nu-si achita datoriile fata de stat.
Am fost pe site-ul onrc dar nu am gasit nimic legat de inchiderea unui pfa.
Ce ma intereseaza - CAS(S) sunt considerate "datorii catre stat"? Apare undeva, in procedura de inchidere, obligatia vreunei vize de la CNAS?