avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conventie - angajator - fost angajat - retragere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conventie - angajator - fost angajat - retragere plangere penala

Buna ziua,
Este legal ca un angajator sa incheie o conventie cu fostul angajat, care are ca obiect: angajatorul se obliga ca va retragere plangerea penala , impotriva angajatului pentru furt in cazul in care fostul angajat va plati paguba creata prin furt?

Multumesc,
Hajnalka
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 13:58, 2 Septembrie 2011
Pt furt nu se poate retrage plangerea deoarece actiunea penala este pusa in miscare din oficiu, asadar orice conventie este inutila.
In cazul infractiunii de furt nu este posibila retragerea plangerii.Daca angajatorul a depus deja plangerea, organele de cercetare penala vor trebui sa efectueze acte de cercetare penala.Insa achitarea prejudiciului de catre angajat constituie o circumstanta atenuanta pentru acesta si poate fi avuta in vedere, alaturi de lipsa unei antecedente penale ,de o atitudine potrivita , pentru aplicarea unei sanctiuni administrative, pe considerentul lipsei pericolului social.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune urgent... danny24 danny24 Buna seara, Speta mea este urmatoarea: cineva a comandat un produs prin internet de la mine iar eu am trimis din greseala altceva.Cel \"inselat\" a depus o ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale Mariakilburger Mariakilburger Nepotul meu a furat o bicicleta, fiind in stare de ebrietate. Proprietarul a sunat la 112 si in fata politiei el a recunoscut furtul. In momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Furt cezar1894 cezar1894 daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)