avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda, autoturism instrainat fara acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda, autoturism instrainat fara acte

ma numesc moglan rodica si am vandut o masina de aproape un an dar fara acte de vanzare si acum mi-a venit o amenda acasa din cauza rovinietei neplatite. dar idea e ca nu mai stiu nimic ce noii proprietari ai masinei. cum trebuie sa pocedez sa nu trebuiasca sa platesc aceasta amenda la politie...???
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 15:26, 1 Septembrie 2011
Trebuie sa-i actionati in judecata pe cei carora le-ati vandut, pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare si pentru obligarea lor la plata tuturor cheltuielilor aferente dreptului de proprietate asupra masinii (impozit, amenzi etc).
Trimite-ti raspuns la Politie in care explicati situatia, si va trebui sa atasati macar o copie dupa contractul de vanzare cumparare, sau ceva cu care sa dovediti ca masina a fost instrainata. De la finante la impozit cum ati scos masina?.. daca numai aveti nimic puteti solicta acolo o copie dupa contractul de vanzare cumparare daca ati scos de la finate....
Sa o contestati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autovehicol drago55 drago55 As vrea sa stiu care ar fi calea legala pentru rezolvare unei situatii neplacute legata de instrainarea unui autoturism? Pe scurt .problema se rezuma ... (vezi toată discuția)
Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate - auto înmatriculat în romania dyma1982 dyma1982 Buna ziua. Scriu aici poate e cineva care ma poate ajuta cu informatii / sfaturi. Am incercat si din alte surse dar unele informatii se bat in cap sau nu stiu ... (vezi toată discuția)