avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare autovehicol
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare autovehicol

As vrea sa stiu care ar fi calea legala pentru rezolvare unei situatii neplacute legata de instrainarea unui autoturism?
Pe scurt .problema se rezuma astfel: cu doi ani in urma am vandut un autoturism,proprietate personala, unui cetatean domiciliat in judetul Botosani,eu locuind la aceea vreme intr un judet vecin. Ulterior,pe baza contractului de vanzare-cumparare,am scos masina de la finante,deci nu mai platesc eu impozit in primarie,urmand ca individul respectiv sa o inmatriculeze pe numele lui,aceasta fiind intelegere verbala,si omul parandu mi se de buna credinta,nu am scris nimic in talonul masinii,motivand ca nu dispune de banii necesari inmatricularii la acel moment.
Dupa ce am vandut masina,au inceput sa mi vina amenzi pentru neplata rovinietei,in mai multe randuri.Dupa prima amenda,l am contactat,si omul mi a dat din nou asigurari ca va inmatricula autoturismul in cel mai scurt timp pe numele lui,ceea ce bineinteles,nu s a intamplat,ulterior individul si a schimbat numarul de telefon,iar acum nu mai pot sa l contactez,decat daca ii fac o vizita,adresa o stiu de pe actele tranzactiei
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1- cum pot rezolva problema autoturismului vandut,sa nu mai platesc eu borcanele sparte de altul?
2- daca am toate datele acestui individ si contractul de vanzare-cumparare,ce sanse am daca fac plangere la politie pentru inselaciune?
Stiu ca am facut o eroare cand nu am scris in talon data instrainarii,dar sper sa nu fie cazul sa platesc la infiinit aceeasi greseala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: drago55 , utilizator 18:58, 4 Iulie 2017
Sesizati oficial atat CNADNR cat si SPR evidenta auto ca nu mai sunteti proprietarul bunului mobil,care a fost achizitionat de catre persoana X si anexati contractul de vanzare cumparare
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto politie dupa 4 ani sufix sufix Buna ziua, in 2011 am vandut un autoturism care l-am radiat doar la financiar. Cumparatorul imediat dupa vanzare a luat 12 amenzi de rovinieta dupa care a ... (vezi toată discuția)
Copie certificat de inmatriculare enepaul enepaul Buna ziua. Anul trecut pe data de 8 februarie am vandut o masina, pe spatele certificatului de inmatriculare a fost scris \"instrainat catre persoana care a ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)