avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren arenda

daca am un teren in arenda(pt agricultura) pe 10 ani cu contract si acum revine sa semnez alt contract inseamna ca s-a mai stipulat ceva nou in contract(cica mai nou este impozitul pe teren- este adevarat ?puteti sa ma lamuriti), si a doua intrebare este daca poate cei care au terenul sa-l instraineze fara stirea noastra a proprietarului in perioada cat este in arenda.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: onciu_51 , utilizator 11:21, 2 Septembrie 2011
Contractul este legea partilor, conform adagiului latin "pacta sunt servanda".
Asadar , atat arendatorul, cat si proprietarul sunt tinuti de acest act.

Contractul de arenda poate inceta la atingerea termenului pentru care a fost perfectat .Un alt contract poate presupune aceleasi drepturi si obligatii ale partilor.

Arendasul nu poate instraina dreptul de proprietate .( detentia precara ii confera doar posesia si folosinta asupra terenului, dreptul de dispozitie apartinand proprietarului ).

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aduce completari la contractul de arenda ce constituie anexa la legea arendei? glo glo vrem sa incheiem un contract de arenda. intrebarea este daca pe linga clauzele stipulate in anexa ( ce reprezinta contractul de arenda ) al legii arendarii ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare krinaserban krinaserban am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ? i am trimis banii ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare/cumparare. se poate face in conditiile date? amotida amotida Date: O persoana are o proprietate (casa si teren aferent) ce initial fusese cumparata cu un act de mana in urma cu foarte multi ani, recent s-a judecat in ... (vezi toată discuția)