avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inselaciune sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inselaciune sau nu?

Buna ziua! Am un prieten de nationalitate turca care a fost pacalit de patronul firmei la care lucra. Patronul i-a spus ca trebuie sa mearga cu el la banca pentru a ridica niste bani in numele firmei dar trebuie si semnatura unui angajat. Acesta fiind sosit in Romania de putin timp si necunoscand limba romana a semnat tot ce i-a spus acel patron sa semneze. Asta se intampla in 2008. Acum prietenul meu a primit o instiintare de la banca ca are de plata ratele unui credit in valoare de 10000 euro, bani pe care nu i-a ridicat el ci patronul acelei firme. Acum nu stie ce sa faca. Daca apeleaza la politie il poate ajuta cineva. Pe inregistrarile de la banca se vede clar cu cine a fost la banca si cine a luat banii.
Ce se mai poate face? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 18:30, 2 Septembrie 2011
Nu sunt de acord cu opinia dvs. Semnatura dovedeste existenta consimtamintului fara nici un dubiu. Daca stia sau nu limba romana nu constituie viciu de consimtamint, acestea sunt limitat enumerate de codul cv. Necunoasterea lb in care este redactat actul nu se incadreaza in nici unul dintre respectivele vicii de consimtamint.
pentru dl matahachiro

trebuie sa aveti in vedere viciile de consimtamant,,oricine poate semna,,dar poate fi iresponsabil,,necunoscator al limbii,,sau fortat,,
va rog sa aveti in vedere si practica judiciara in domeniu, am avut de multe ori castig de cauza fata de aceste considerente [pentru cetatenii straini exista reglementari speciale]
cu stima
viciile de consimtamint sunt eroarea, dol si violenta (cf art.953 si urm Cod Cv). Avind in vedere ca faptul "incriminat" consta in semnarea unor acte redactate intr-o limba straina unde incadrati semnarea actelor? probabil ca la eroare insa definitia erorii elimina - dupa parerea mea - orice asemenea incadrare deoarece persoana semnatara stia ca actele sunt redactate intr-o limba straina, cunoastea faptul ca nu il poate intelege (ca si continut) si totusi il semneaza. unde este eroarea cind semnatura a fost data in deplina cunostinta de cauza?

ma intereseaza argumentele dvs mai ales ca nu se stie cind voi fi pus in situatia de a argumenta o asemenea speta. Si practica judiciara publicata ma intereseaza.
referitor la raspunsul d-voastra vreau sa arat ca putem folosi ca viciu de consimtamant eroarea de fapt,respectiv falsa reprezentare a unei situatii faptice la incheierea actului juridic,si totodata dolul asa cum il prevede art 960C.Civil respectiv e o cauza de nulitate a conventiei cand s-au intrebuintat mijloace viclene de una din parti.In structura dolului avem element obiectiv manoperele frauduloase

pentru practica judiciara va voi trimite pana la sf.lunii,pe m.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa casatorie de convenienta kroftl84 kroftl84 Buna ziua! Numele meu este Calban Alina. Ce sfaturi imi puteti da in urmatoarea problema? Eu m-am casatorit in decembrie 2012 cu un cetatean turc. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Optinerea prin "dol" a unei semnaturi. actul semnat poate fi anulat? Manole Dumitru Manole Dumitru O situatie, Un angajat al unei firme este chemat la \"Administratie\" sa semneze cerere de plecare in concediu de odihna, Dupa plecarea in concediul de ... (vezi toată discuția)
Este dol??? scarlet scarlet in cazul unor de plata ale unei asociatii de proprietari care nu specifica (dupa cum specifica L 82 si OMF 1969/2007): -data intocmirii data afisarii data ... (vezi toată discuția)