avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Porprietar cu probleme de negasit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Porprietar cu probleme de negasit

Proprietarul de deasupra mea, care nu locuieste in apartament ci il inchirieaza sau e gol, ma inunda sistematic. Am vrut sa-l gasesc dar nimeni nu stie nimic de el (adresa la care locuieste de fapt, sau un nr de tel). Administratorul blocului zice ca n-are telefonul lui si sa o caut pe sora proprietarului care locuieste la alta scara. Am cautat-o de mai multe ori si nu raspunde nimeni la usa. Ce pot face? Macar sa vina sa verifice apartamentul, sa vada ce curge. Tocmai s-au mutat niste chiriasi de acolo si cred ca au lasat ceva deschis. Ce cale legala pot adopta ca sa-l gasesc? Sa-l caut la politie la evidenta populatiei? Apoi sa-l dau in judecata, sau ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:29, 2 Septembrie 2011
Solicitati implicarea asociatiei de proprietari si chiar a politistului de proximitate.
Art 14 din L nr 230/2007 Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala,apartament sau spatiu cu alta destinatie decat acea de locuinta,in stare buna,pe propria cheltuiala.Niciun proprietar nu poate incalca,afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu
Art 15 Cu un preaviz de 5 zile,proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau spatiul sau al unui delegat al asociatiei,atunci cand este necesar sa se inspecteze,
sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna,la care nu se poate avea acces numai din respectivul apartamnet sau spatiu
Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesul se poate face fara preaviz

Norma legala exista si daca presedintele de asociatie prezinta interes pentru solutionare,se poate rezolva rapid si legal problema
Eu am avut un asemenea caz in asociatia mea. La mine nici macar sora de proprietar nu exista. Vechiul proprietar a vandut, noul proprietar a cumparat si ca un troglodit parvenit cu bani ce se afla n-a venit la administratie sa anunte, sa se prezinte, sa se inscrie in cartea de imobil .....nimic, nimic. Restante de 10 luni de zile, de cand a cumparat apartamentul.

S-a produs o inundatie pe tronsonul lui, la baie, s-au facut investigatiile si s-a ajuns la concluzia ca este intre apartamentul lui si al celui de deasupra.

Am chemat o firma specializata in deblocari de usi, i-a desfacut yala veche, am intrat in apartament cu instalatorul, a verificat instalatia, a reparat, intre timp i-am inlocuit yala, am terminat treaba la el in apartament, am incuiat usa, am sigilat cu o banda de hartie pe care am si anuntat unde isi va gasi noile chei.

I-am pus pe lista de cote cheltuiala facuta cu acest prilej.
Toate acestea le-am facut in prezenta unei comisii intrunite ad-hoc, am intocmit un proces verbal in care am povestit toata tarasenia si unde au semnat toti cei prezenti. Am specificat in PV inclusiv aria in care s-au miscat cei intrati in apartament.

Asociatia nu este obligata sa tina o coloana de apartamente fara apa pentru ca un proprietar neglijeaza sa-si ofere datele de identitate si unde ar putea fi gasit in caz de urgenta.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecin ce nu poate fi contactat zurlex zurlex Am fost inundat in 17.01 de un vecin ce locuieste langa mine, deasupra. Bucatariile au teava comuna fiind perete in perete, inundatia provenind din bucatarie. ... (vezi toată discuția)
Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Inundatie dintr-un apartament nelocuit scrichy scrichy Buna ziua Ma confrunt cu o problema si anume: in calitate de administrator la o asociatie,in prezent am o inundatie dintr-un apartament ... (vezi toată discuția)