avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara!

Bunica mea a murit acum 3 ani si a lasat un testament prin care sotul dobandea uzufructul viager asupra apartamentului iar, dupa moartea acestuia, tatal meu dobandea nuda proprietate asupra apartamentului.
Apartamentul a fost achizitionat inainte de casatoria dintre cei doi, sotul neaparand in niciun act. Acum a murit si sotul( acesta nu a vrut sa se faca succesiunea din motive de el stiute).
Intrebarile mele se refera la:
- dupa cine se face succesiunea, dupa bunica sau dupa sotul acesteia?
- cine vine la mostenire?
Despre eventuale rude ale sotului bunicii nu se stie nimic, nici nu au fost vazute nici nu s-a auzit vorbindu-se despre acestea.

Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: ANGKOR , utilizator 23:14, 2 Septembrie 2011
In mod normal, din ce inteleg eu, de cujus a lasat prin testament nuda proprietate tatalui dvs (chiar daca exista o interpretare posterioara decesului bunicului) si folosinta imobilului bunicului pentru tot restul vietii! deci la ora actuala, dand eficienta prevederilor testamentare, tatal dvs este succesor deplin in drepturi. Bunicul NU avea cum, nu avea ce si nu avea interes "sa faca succesiunea" (dupa parerea mea)
Va multumesc pentru raspuns!
In aceasta situatie succesiunea se face doar dupa bunica sau dupa bunici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament. se poate face un testament in care sa fie stipulat ... NaeV NaeV Testament. Se poate face un testament in care sa fie stipulat ca dupa moartea mea, apartamentul meu ramane in folosinta (cu toate drepturile unui proprietar, ... (vezi toată discuția)
Tatal decedat fara testament. concubina are act de uzufruct viager. mai au mostenitorii vreun drept? Julia1802 Julia1802 Tatal meu a murit acum o luna si nu a lasat testament. Are doi copii adulti care locuiesc in strainatate. Tatal a locuit cu o concubina care l-a inmormintat ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)