avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... masuri obligatorii ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

masuri obligatorii ITM

Ce se intampla daca angajatorul nu respecta masurile obligatorii impuse de ITM in urma unui control? E amenda sigura sau se poate spera la un avertisment?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 2 Noiembrie 2012
Cred ca depinde de problema descoperita, este posibil sa dea si avertisment, daca nu e ceva foarte grav,cu mentiunea ca in termen de x zile sa rezolvati acel lucru. Asa am auzit.
Amenda este de la 3.000 lei la 10.000 lei.... in general, astfel de situatii sunt sanctionate cu amenda .... puteti sa depuneti o adresa catre ITM prin care sa solicitati prelungirea termenelor de indeplinirea masurilor stabilite prin procesul-verbal de control ...
Nu ma refeream la depasirea termenelor de indeplinire a masurilor impuse de ITM, ci la faptul ca angajatorul, desi si-a luat angajamentul ca se corecteaza, si o perioada chiar respecta legea, la un moment dat iarasi calca stramb.
Daca va calca din nou stramb dupa ce a dus la indeplinire masurile trasate de catre ITM , atunci sigur va lua amenda si nu avertisment.
Si cum facem dovada ca am respectat masurile obligatorii? La un urmator control? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contracte de munca monik monik buna ziua, as dori sa imi spuneti si mie ce parere aveti despre urmatoarele (cei de la ITM nu m-au ajutat prea mult din pacate:( ) 1. ce sactiuni exista pt ... (vezi toată discuția)
Anuntare posturi vacante Andrei Gica Andrei Gica Colega care se ocupa de anuntarea posturilor vacante, de la 01.01.2011 a incetat sa mai faca acest lucru, crezand ca din moment ce nu mai trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru intocmire c.i.m. retroactiv ciucaclaudia ciucaclaudia buna ziua Vreau sa stiu ce valoare are o amenda daca se face un contract individual de munca retrocativ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)