avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces

Buna ziua! am avut un accident de circulatie soldat doar cu avarii.Persoana care ma lovit initial a recunoscut ca este vinovata si mi a dat o copie a asigurarii acesteia.Dupa vreo 2 saptamani aceasta se razgandeste si imi zice dak putem merge la politie lucru cu care am fost de acor.La politie agentul hotaraste k eu sunt cel vinovat.Am facut o plangere la judecatoria craiova impotriva politiei romane unde ceream sa mi se anuleze amenda si procesul verbal.Am castigat procesul de la prima infatisare instanta hotarand k decizia este IREVOCABILA.Dupa vreo cateva saptamani primesc acasa o noua citatie de la judecatorie in calitate de parat,reclamant fiind aceea persoana care ma lovit.Aceasta persoana a facut o contestatie in anulare prin care cere instantei sa se rejudece cazul deoarece instanta a incalcat flagrant prevederile art.119 din O.U.G.nr 195/2002,cu modificarile ci completarile ulterioare,si art.33 O.G.nr2/2001 reclamanta nefiind conceptata ca si parte in proces.mentionez ca eu am in proces cu politia.Acum instanta imi cere sa depun o intampinare ceea ce nu stiu ce inseamna si va rog sa imi dati cateva sfaturi sau pareri in legatura cu ce v-am scris?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:45, 2 Octombrie 2011

In raport de motivele invocate in actiune de reclamant,va revine dreptul sa formulati intampinare,prin care sa prezentati aspectele in favoarea dvs si eventual sa contestati motivele din actiune pe care le consiiderati netemeinice
Intampinarea se redacteaza un exemplar catre instanta, si altul catre partea adversa si se depune cu maxim 5 zile inainte de termen
Daca nu stapainiti procedura,este de preferat sa apelati la persoana calificata
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ynocentta, utilizator
Interventie moderator

Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

byyk a scris:
multumesc frumos pentru rapuns.As mai avea o intrebare dak se poate...in acea contestatie in anulare aceasta zice k este in contradictoriu cu mine si atat.In rest ii cere instantei sa se rejudece cazul deoarece aceasta nu a fost chemata la proces.Eu ca sa aflu ce a declarat aceasta trebuie sa ma duc la judecatorie si apoi sa fac intampinarea?ciudat este k in aceasta contestatie acesta persoana solicita judecarea cauzei si in lipsa ei.multumesc inca o data

sebastian-barbulescu a raspuns:
Buna ziua,
Este dreptul legal al persoanei sa ceara judecarea in lipsa...
Dv. trebuie sa studiati actele depuse la dosar si sa formulati intampinarea cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Ajutor michy michy dak un om este condamnat definitiv intr-un dosar penal fara probe unde poti face reclamatie la noi in tara....judecatori nu condamna dupa probe ei condamna ... (vezi toată discuția)