avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de vz-cu cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de vz-cu cu uzufruct

Buna ziua, la acest contract conform art.845, fratii ar castiga partea lor 100% in instanta , s-au e greu de obtinut asa ceva? Stie cineva daca s-au castigat astfel de cazuri in instanta? (Daca au daramat astfel de acte?) Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 10:09, 29 August 2008
Va rog sa nu deschideti mai multe topicuri pe aceeasi problema, discutia se poarta in primul topic iar acesta va fi inchis. :closedtopic:

www.avocatnet.ro/content/for...
GAGIU1982 a scris:

Buna ziua, la acest contract conform art.845, fratii ar castiga partea lor 100% in instanta , s-au e greu de obtinut asa ceva? Stie cineva daca s-au castigat astfel de cazuri in instanta? (Daca au daramat astfel de acte?) Va multumesc!!!
Domnule, intai ar trebui sa vezi ce este uzufructul! Uzufructul este un dezmembramant al dreptului de proprietate! Daca in acel contract de vanzare-cumparare numai acest drept s-a consemnat, atunci este foarte greu ca sa fie reziliat de potentialii mostenitori ai vanzatorului. Art.845 din Codul civil trebuie citit cu atentie si se poate observa ca asa este.
Am fost la cel mai bun avocat de la Targoviste si mi-a spus clar ca fratii au cota lor parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ajutati-ma va rog cu o problema. Am cumparat cu prietena mea o casa de la parintii ei (noi doi necasatoriti) cu contract de vz-cu autentificat cu ... (vezi toată discuția)
Diferente pensii amarianaro amarianaro Urmatoarea situatie Pot iesi la pensie in mod normal, la limita de varsta (am varsta standard de pensionare si stagiul de cotizare impus) si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)