avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL, impozit forfetar si datorii catre stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL, impozit forfetar si datorii catre stat

Buna ziua tuturor.
Stimati domni/doamne va solicit ajutorul intr-o problema.
Pe scurt: o cunostinta de-a mea a deschis un SRL in 2007, a avut activitate pana in luna februarie 2009 inclusiv. In luna martie 2009, acesta a plecat in strainatate, insa a achitat toate datoriile catre stat, angajatii (2) au intrat in somaj, nu a facut vreo cerere de suspendare a activitatii, dar intrari si iesiri pe firma nu au mai existat.
Contabila societatii depunea trimestrial (am inteles) declaratiile, treaba si-a facut-o insa dansa a omis sa-i spuna acestuia ca in 2009 s-a introdus impozitul forfetar si pt. firmele care nu au activitate.
Evident ca din 2009 si pana in la sfarsitul anului 2010, cand am inteles ca s-a scos acest impozit, s-a adunat o suma considerabila plus penalitati.
Ce ma sfatuiti in aceasta situatie?
Trebuie platita suma aceasta mare catre stat, se poate face esalonat?

Va multumesc anticipat.
Cu stima.

Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 15:55, 3 Septembrie 2011
Suma trebuie platita integral sau esalonat, in functie de dorinta dvs. sau de posibilitatile financiare. Altfel, se va adauga in continuare dobanda in cuantum de 0,04% din suma ramasa de plata pentru fiecare zi de intarziere. Penalitati nu se vor mai adauga deoarece acestea se calculeaza astfel: 5% din suma ramasa de plata dupa 30 zile de intarziere si 15% din suma ramasa de plata dupa 90 zile de intarziere.
Ok, am inteles, deci nu exista nici o parghie de care sa ne agatam, parghie legala evident, pentru a nu plati acest impozit.
Nu ramane decat sa se plateasca esalonat pentru ca este o suma destul de mare.
Dar daca firma nu are incasari, din ce bani se presupune ca se va plati acest impozit?

Este corect sa se plateasca din buzunarul unicului asociat?
Din nefericire, legea nu este intotdeauna si corecta incalcand adeseori bunul simt. Acesta este unul dintre cele mai clare exemple.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri dl. Manea, mda din pacate, in tara noastra asta este legea.
Ce sanse credeti ca are aceasta societate in conditiile in care se hotaraste sa cheme in judecata Statul Roman pentru neconstitutionalitatea acestei legi privind impozitul forfetar pentru firmele cu 0 actvitate? Aveti vreo speta , exista cineva care s-a inarmat cu rabdare pentru asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scapa cumva de neplata impozitului forfetar? body11 body11 Am o firma infiintata in 2005 si care nu a avut activitate niciodata , am inteles ca trebuie sa platesc impozit forfrtar pt ca nu am inchis o la timp, exista ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar carlaparagina carlaparagina Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate in cazul impozitul forfetar Diana C. Diana C. Buna ziua! Sunt asociat in cadrul unei firme a carei cifra de afaceri pe anul 2008 se incadreaza in acei 500 euro care trebuie platiti anual la stat. ... (vezi toată discuția)