avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulte legalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulte legalizate

Buna ziua!Problema mea este urmatoarea:in urma unei mosteniri am deschis un proces civil si am devenit propietarul unui teren si a unei case,insa pentru casa s-a stabilit in instanta ca trebuie sa platesc niste sulte stabilite de un expert care a venit la fata locului si a evaluat casa.Dupa ce s-a terminat procesul si decizia a devenit definitiva si irevocabila am intrebat-o pe D-na avocata cum trebuie sa procedez cu plata sultelor.D-na avocat a decis sa trimita notificari la toti cei 14 si i-a chemat intr-o zi la dansa la cabinet si eu sa le dau banii in fata dansei si sa semneze niste procese verbale,alaturi de toate datele din buletin.Nu s-au prezentat toti in ziua aceea si d-na avocata mi-a spus sa iau procesele verbale ale celor care nu au venit si cand vin la mine sa le dau banii sa procedez la fel.Adica sa trec toate datele din buletin,data si respectivul sa semneze ca a luat banii.A spus ca sunt perfect legale.Am platit si toate sultele si am chemat cadastrul.Cand i-am dat actele ne-a refuzat sultele pe motiv ca nu sunt legale si ca trebuie sa mergem la un notar sau la un executor judecatoresc cu ei toti.Dar eu deja le-am dat banii.Si am fost si am vorbit cu d-na avocata si mi-a zis ca din punctul dansei de vedere faptul ca am notificarile de la dansa cu parafa si stampilate ar trebui sa fie suficient.Si am fost si la un executor judecatoresc care mi-a spus ca dansul trebuie sa se intalneasca cu toti si sa semneze ca au luat banii,ceea ce este imposibil pentru ca abia am dat de ei prima data fiindca unul este plecat in Spania,una este din Ploiesti,una intre timp a decedat si odata ce si-au luat banii nu vor mai veni.Si eu efectiv nu stiu ce sa mai fac.Pentru ca pe ei nu pot sa ii mai adun sub nici o forma pentru ca sunt prea multi odata ce le-am dat banii.Si imi vine greu sa cred ca dupa ce am facut tot ce a spus d-na avocata si le-am dat sulte in valoare de 2000 de lei nu pot face intabularea.Rugamintea mea la dvs este sa imi spuneti ce mai pot face ca sa fie sultele acelea in regula si sa mi le primeasca la cadastru sa poata sa intabuleze?pentru ca varianta sa ii duc la un notar sau executor este imposibila pentru ca nu ii mai pot aduna pe toti!Sper din suflet sa ma puteti ajuta!Va multumesc pentru timpul acordat!O zi buna in continuare!


Cel mai recent răspuns: IAMANDI ION , utilizator 18:29, 4 Septembrie 2011
Doamna avocat v-a spus adevarul. Cei care gresesc sunt cei de la cadastru. Daca vi se refuza intabularea, formulati plangere in instanta.
Buna ziua!aceasta ar fi singura solutie?sa merg iar prin instanta?daca este corect cum am procedat sfatuit fiind de d-na avocata de ce nu vor sa imi intabuleze?legea nu este la fel pentru toti?
Legea este aceeasi pentru toti, insa unii stiu sa o aplice, altii nu stiu.
Atunci cand cel indrituit a aplica legea nu o face, se recurge la instata de judecata pentru aplicarea corecta a legii.
Cei de la cadastru oveau obligatia sa va intabuleze dreptul de proprietate si fara sa fi platit sultele chiar si in situatia in care exista un drept de retentie. Faptul ca cineva are un drept de creanta impotriva dvs., drept de creanta stabilit printr-o hotarare judecatoreasca , nu afecteaza cu nimic dreptu dvs de proprietate pt a se refuza inscrierea dreptului in CF.
Creditorii sultelor aveau posibilitatea sa investeasca si sa puna in executare hotararea judecatoreasca in vederea obtinerii sumelor respective.( procurorul si cu atat mai putin functionarul de la CF nu pot cere executarea unei asemenea hotarari)
Dupa trecerea a trei ani de la nasterea obligatiei de plata a sumelor respective, se prescrie dreptul de a mai obtine executarea creantelor respective, partea interesata nu mai poate apela la forta de constrangere a statului pt a obtine executarea obligatiei.
Ma intreb, ce ar fi facut cei de la Oficiul de cadastru , v-ar fi obligat ca impotriva legii sa platiti sumele respective pt ca altfel nu v-ati fi putut inscrie dreptul la CF?
De cand au ajuns cei de la Oficiul de CF sa apere drepturile si interesele oamenilor sa urmareasca executarea obligatiilor care se nasc intre cetatenii acestei tari minunate .
Merita chemati in judecata si pusi sa plateasca cheltuielile de judecata .
Ce tara minunata avem si ce locuitori minunati traiesc intr- ansa !
Va multumesc pentru raspunsuri.Inteleg ca trebuie sa intabuleze,insa sultele pe care le-am platit nu sunt recunoscute pentru ca le-am platit personal si nu cu un executor judecatoresc.Deci trebuie sa intabuleze cu mentiunea ca am sulte de platit daca am inteles corect.Am sa mai incerc odata la oficiul de cadastru,ca sa ajung iar in instanta pentru a-i obliga sa intabuleze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta dupa 20 de ani..... ?! darkynok darkynok Buna ziua In urma unei hotarari judecatoresti de partaj ( in anul 1991) dupa decesul parintilor am fost executat silit de o suprafata de 120mp + 200.000 lei ... (vezi toată discuția)
Data cumpararii apartamentului ulises10 ulises10 cum pot afla data exacta cand cineva (fost cumnat) a cumparat un apartament de mana a doua? apartamentul nu este intabulat. stiu ca a fost cumparat intre anii ... (vezi toată discuția)
Vanzare la licitatie publica galbau galbau Buna ziua,doresc sa stiu daca e legal scoaterea la vanzare publica a unui imobil (apartament) dobandit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)