avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prebleme la starea civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prebleme la starea civila

Buna,
A fost sa depun actele la primarie pentru casatorie surpriza:
MI-au spus ca sentinta mea de divort (am avut o casatorie anterioara) nu scrie definitiva si ca nu am pe ea cica o stampila patrata si cu nu stiu ce timbru pe ea si trebuie eliberata cu 10 zile inainte de depunerea actelor la primarie.
Mentionez ca sentinta mea este semnata de grefier si evident de judecator cu tot cu o stampila dar e rotunda si nu patrata sau dreptunghiulara si nu am timbru pe ea(asa am primit-o in posta)dar scrie pe ea clar IREVOCABILA!!!!!!!!!!!
Rog un raspuns cat mai repede daca se poate
Cel mai recent răspuns: un om simplu , utilizator 17:24, 2 Septembrie 2011
cred ca functionarii de primarie se refereau ca au nevoie sa le dati o copie legalizata a acelei hotarari. trebuie sa mergeti la registratura instantei si sa solicitati legalizarea hotararii.
Pai nu este foarte legala?
Scrie alb pe negru acolo:IREVOCABILA:
nu SE POATE LEGALIZA LA NOTARIAT?
la arhiva judecatoriei
trebuie sa merg?Cat dureaza?
trebuie sa mergeti la judecatorie. poate dura maxim o saptamana. veti plati o taxa judiciara de timbru si un timbru judiciar.
unde sa platesc taxa de legalizare si de ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar?nu se poate face pe loc?
De la notar nu e valabil daca o legalizez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Dupa cum am scris si in titlu am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti la schimbarea sanctiunii unei amenzi contraventionale. Am primit ... (vezi toată discuția)
Juridic - legalizare hotărâre judecătorească CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Unde pot legaliza o hotărâre judecătorească? Mai depinde de avocat? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar BDR BDR Buna ziua..imi puteti spune si mie taxa de timbru judicira pentru sectorul 4 pt legalizarea unei hotarari de divort se poate achita si la cec in sectorul 4..si ... (vezi toată discuția)