avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala- abuz de incredere.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala- abuz de incredere.

Buna ziua,

In data de 26.07.2011 am depus o plangere la Postul de politie C(pe raza comunei unde s-a produs infractiunea) din jud. Cluj.
Plangerea a fost depusa pentru infractiunea de abuz de incredere.( am imprumutat niste lucruri unui vecin, care refuza sa mi le returneze). Pana azi nu am primit de la politie niciun raspuns concret, m-au informat doar ca dosarul este in lucru. De cateva zile primesc telefoane de la invinuit atat eu cat si membrii familiei mele, prin care sunt amenintat in diverse forme( imi va fi distrusa masina, imi da foc la casa etc., ca ma reclama la locul de munca, etc) ca sa-mi retrag plangerea. Dintre amenintari doar una a fost pusa-n practica de invinuit, anume o sesizare la locul meu de munca. In urma cu doua zile m-a amenintat in schimb ca va aplica o corectie sotiei mele. Astfel, as dori sa stiu:
1. Ce pot face in situatia aceasta? Sunt sanse legale de a-l potoli pe individ?
2. Unde sa ma adresez cu o noua plangere-la Postul de politie(pe raza comunei unde a avut loc infractiunea si unde am depus plangerea initiala) sau la Politia orasului pe raza caruia am domiciliul?
3. Intra sub incidenta sferei penale amenintarile acestui individ?
4. Care este durata cercetarii acestui caz, cu aproximatie?
Cel mai recent răspuns: Mihamihai70 , utilizator 16:06, 19 Mai 2018
Bună ziua!Am împrumutat pe cineva cu bani, de aproape 11 luni si refuza sa mi-i returneze.Banii au fost trimisi prin baiatul meu de 17 ani.Nu am facut nici o hartie de mana,nimic.
Am discutii pe wats up unde recunoaste in scris suma si faptul ca are sa-mi dea banu,de asemeni intr-o sedinta a declarat de asemeni in prezenta a cel putin 10 persoane ca i-am imprumutat acea suma dd bani.Am fost la Politie si au spus ca nu tine de ei,fiind abuz de incredere.In cazul in care fac o intampinare prin tribunal,as avea sanse la aceasta speta sa-mi recuperez banii?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2018
Mihamihai70, utilizator
Bună ziua!Am împrumutat pe cineva cu bani, de aproape 11 luni si refuza sa mi-i returneze.Banii au fost trimisi prin baiatul meu de 17 ani.Nu am facut nici o hartie de mana,nimic.
Am discutii pe wats up unde recunoaste in scris suma si faptul ca are sa-mi dea banu,de asemeni intr-o sedinta a declarat de asemeni in prezenta a cel putin 10 persoane ca i-am imprumutat acea suma dd bani.Am fost la Politie si au spus ca nu tine de ei,fiind abuz de incredere.In cazul in care fac o intampinare prin tribunal,as avea sanse la aceasta speta sa-mi recuperez banii?
Multumesc!

Mihamihai70 a scris:

BIU"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati fara inscris-dosar inaintat la parchet/sanse recuperare DanielaIonela140287 DanielaIonela140287 Buna ziua, Acum ceva timp am vrut sa fac un bine unei persoane si am imprumutat-o cu o suma de bani ( 30000 de lei) fara sa semnez nimic de mana..pur si ... (vezi toată discuția)
O problema care imi pune viata in pericol elena_ina elena_ina Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie destul de grava si, din pacate, nu am cu cine sa ma consult, asa ca apelez cu incredere la ajutorul dvs. Acum vreo doi ani, ... (vezi toată discuția)