avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal - probleme de functionare si de completare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal - probleme de functionare si de completare

Vin cu rugamintea la toti cei care folosesc acest program sa posteze in acest topic probleme legate de functionarea versiunii noi a Revisal-ului , precum si problemele care apar in timpul completarii acestuia , astfel incat sa concentram toate problemele si toate raspunsurile intr-un singur topic ....

informatii generale :
Pe pagina [ link extern ] /
gasiti informatii utile cu privire la registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 20 Decembrie 2020
Pt Herra:
O "solutie" ar fi ca, pe perioada de cand nu a mai venit salariatul si pana cand ii faceti incetarea (ziua de..state) sa ii treceti nemotivate. Salariatul trebuia sa fi anuntat, in prealabil (preaviz), intentia de a pleca.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
pacepa_2001, utilizator
@Herra
Pt persoanele care se inceteaza cim nu trebuie sa asteptam pontajul pentru toata firma. Cerem evidenta persoanei respective (situatia completa pe statul de plata, etc.) si facem lichidarea cu toate drepturile angajatului la zi.
Daca persoana inceteaza cim in data 10.11.2011, trebuie sa astepte pana in 15.12.2011 sa primeasca drepturile, salariul? Nu este corect. Eu nu procedez asa din respect pentru angajat. Eu am lucrat si in Italia si Germania (cu acte) si cand am incetat cim am primit imediat toate drepturile, nu am asteptet in Romania o luna sa primesc ultimul salar.

O remarca, la incetarea unui cim, ultima zi cand se trece si se transmite revisalul este ziua incetarii cim, nu cu o zi inaintea incetarii.
nicoleta.23 a scris:

Buna ziua!
As dori sa aflu daca se pot reincarca datele in ReviSal. Calculatorul unde erau instalate ambele programe ReviSal s-a defectat si nu se mai pot recupera date. Toate modificarile ce le-am transmis la ITM, inclusiv in varianta noua, le am pe stick, insa nu stiu cum pot sa le preiau, dupa ce mi-am instalat din nou programul. Oare trebuie sa introduc din nou toate datele, nu se pot prelua?

puteti recupera datele de la ITM. Depuneti o cerere, mentionati o adresa de e-mail si achitati 50 lei.
pacepa_2001 a scris:

Pt Herra:
O "solutie" ar fi ca, pe perioada de cand nu a mai venit salariatul si pana cand ii faceti incetarea (ziua de..state) sa ii treceti nemotivate. Salariatul trebuia sa fi anuntat, in prealabil (preaviz), intentia de a pleca.

E vorba de CIM cu durata determinata. (Am 10-15 cazuri in luna...asta e). Daca imi da pontajul cu o zi inainte de a se termina luna, poate omul nici nu mai vine in 30 sau 31 ale lunii....Sau am alta urgenta si nu pot sa intocmesc statul de plata...

Am dat telefon la ITM Resita si mi-au spus ca se lucreaza la norme...sau un proiect de hotarare din care sa reiasa ca se vor opera numai sporurile cu caracter permanent.

Lore, ai dreptate. Imi raman state nesemnate de primire rest plata. Dar am si cazuri in care pleaca ca magarii-n ceatza....ca nu stii daca mai vine in 31...

:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator
Herra,
Noi romanii nu prea stim sa ne comportam cu privire la completarea actelor. Eu prefer sa intocmesc, pe langa statul de plata pentru salariatul caruia ii inceteaza cim, toate actele ce trebuiesc semnate de acesta. Cand vine dupa salar (nu il mai dau pe card, prefer sa-l dau prin dispozitie de plata) va fi nevoit sa semneze inainte tot ce este necesar (pe langa actele semnate de el, primeste si adeverinta de vechime modelul nou).

In data de 31 (ultima zi de lucru al angajatului) faci situatia la prezenta si daca nu este la servci il treci cu absenta nemotivata, iar a doua zi ii incetezi de drept cim (nu trebuie si semnatura salariatului, pe decizia de incetare de drept, pentru a trece si transmite revisalul).
Cand va veni dupa salar, il pui sa semneze tot ce ai.
Bafta si rabdare :luck:

Alte discuții în legătură

Revisal (1) GGP GGP La rubrica \"data la care produce efecte\" cum e corect sa completam? Data de acum de cand completex revisalul asta nou sau data de la ultima modificare ... (vezi toată discuția)
Noua versiune revisal 5.0.8 Cornel  Vasile Cornel Vasile In data de 06.12.2011 a aparut pe www.inspectiamuncii.ro , versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Export revisal mitrofan emilia mitrofan emilia Nu se poate face exportul din versiunea noua a revisalului. Daca a reusit cineva va rog sa ne explice si noua. Multumesc. (vezi toată discuția)