avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrari telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrari telefonice

Am mare nevoie de un sfat.Angajatorul ma hartuieste pe telefon. Suna, ma ameninta samd. Incepand cu luna Iunie a,.c. Vreau sa-l dau in judecata si as vrea sa utilizez ca si probe discutiile audio de pe telefon.
Intrebari?
Cum as putea face de la o societate de telefonie mobila rost de discutiile mele telefonice?
Cui a trebui sa ma adresez mai intai? Avocat, judecator?
Am sanse reale in Romania sa fac rost de ele?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 20:48, 22 Septembrie 2011
Pentru a putea primi informatii care va sunt utile este bine sa detaliati situatia la care va referiti deoarece discutiile cu tenta "generalista" nu va pot fi de folos.
In situatia in care o eventuala sau eventuale plangeri ale dvs , impotriva patronului ar avea ca rezultat scoaterea sa de sub uramarirea penala sau achitarea sa , trebuie sa aveti in vedere ca acesta , la randul sau , se poate adresa impotriva dvs cu plangere/plangeri penala pentru denuntare calomnioasa.
singura proba pertinenta este inregistrarea autorizata a procurorului - pe care sunt convins ca userul nu o va initia pentru ca trebuie sa isi angajeze avocat si sa faca niste drumuri, sa investeasca o suma de niste sute de euro, contra unor injuraturi aproape imposibil de dovedit de 4-5 secunde.... care sunt aproape o normalitate in ziua de azi...
Multumesc frumos tuturor. Ma hartuieste ca sa ma faca sa-mi dau demisia. Am o functie mare intr-o banca si pur si simplu doreste sa va evaporez. Si de aceea ma gandeam sa fac acest lucru. Mai mult scrie urat despre mine ( de exp.sunt hot, am furat bani din bugetul bancii, ..) pe un site in care nu iti dai nume, date de la ziar economic. Cu acele date de pe site, le pot copia si sa merg sa il dau in judecata? Dar nu stiu cum as putea demonstra ca este el.
Lucrez in aceasta banca ca director economic de 20 de ani. O noua conducere cu un pusti de 30 de ani si venind numai politic m-a adus aici. Mi-a spus intai sa imi dau demisia si am refuzat, mi-a dat apoi o sanctiune aiurea, o sanctiune disciplinara ca nu am dat un material la timp si apoi a inceput calvarul cu acele telefoane in care ma injura si imi spune sa demisionez. Si apoi acest site al Ziarului Bancii in care scrie toata ziua, ca fac , ca ddreg, ca nu sunt capabil, ca fur si altele.
Multumesc.
Daca va calomniaza prin intermediul site-urilor , aveti posibilitatea sa cereti adminilor acestor site-uri sa inlature toate materialele cu care nu sunteti de acord. Puteti sa-l actionati si in judecata pe cale civila pentru aceste calomnii, sarcina probarii lor va revine dvs.
Cat despre inregistrari, acestea sunt valabile doar daca va ameninta si depuneti plangere penala impotriva lui.inregistrarea propriilor convorbiri este legala, insa intr-un proces civil trebuie sa faceti dovada ca la celalalt capat al firului se afla persoana care va insulta, o astfel de proba este mai greu de utilizat si depinde foarte mult si de partea adversa, daca recunoaste, daca se impotriveste, poate sa le combata prin multe metode, este putin mai complicat.

Alte discuții în legătură

Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon justinn justinn Buna seara, revin cu o noua problema daca o pot spune asa. In urma cu vreo doua luni, cred, am inceput sa primesc telefoane in care mi se aduceau injurii. ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare aleflo23o78 aleflo23o78 Salut, Scurt si la obiect: am fost santajat si amenintat la telefon, insa nu am inregistrat convorbirea. Intrebare: in urma depunerii unei plangeri, se ... (vezi toată discuția)